DEM Parti Iğdır il binası basıldı: Gerekçe 9 yıl önceki saldırı…

9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli 13 polisin yaşamını yitirdiği saldırı gerekçe gösterilerek Iğdır'da DEM Parti İl binasına baskın yapıldı. Eş Başkan Mehmet Selçuk ve 7 kişi gözaltına alındı. Demokratik siyaset hakkının engellenmeye çalıştığına dikkat çeken DEM Parti, "Bu çabalar nafiledir" dedi.

  • ü
  • 10 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Iğdır İl Binasına bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi, Eş Başkan Mehmet Selçuk ile 8 partili gözaltına alındı. İl binasının etrafına polis bariyerleri kuruldu, binaya girişler yasaklandı.

AA’nın haberine göre operasyon, 9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan midibüsle koruma görevi yapan araca bombalı saldırı düzenlenmesiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında yapıldı. Saldırıda 13 polis yaşamını yitirmişti.

DEM PARTİ: DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ

DEM Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz!” ifadesi kullanıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

IĞDIR’DA 5 GÜNLÜK EYLEM YASAĞI GETİRİLDİ

Iğdır Valiliği, operasonun ardından il genelinde 10 Ekim saat 06.00’dan, 14 Ekim saat 23.59’a kadar, toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Açıklamaya göre il merkezine eylem amacıyla toplu olarak gelenler ile ilçeler arasında toplu şekilde seyahat etmek isteyenler de engellenecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com