Davutoğlu’ndan MB Başkanı Erkan açıklaması: Yolsuzluk virüsü, yukarıdan aşağıya yayılır

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesiyle ilgili iddialarla ilgili olarak, "Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir? Çünkü bu yolsuzluk virüsü, yukardan aşağıya yayılır."dedi.

  • ü
  • 19 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar ilgili olarak, “Bu yolsuzluk virüsü, yukardan aşağıya yayılır. Tepede bir aile düzeni kurulduğunda bütün kurumların yöneticileri bunu doğal hak görür ve bu bir iklim oluşturur” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından banka çalışanı Büşra Bozkurt’un işten çıkarılması basına yansımıştı. Erkan, iddiaları yalanlamış  ve hukuki haklarını kullanacağını açıklamıştı.

Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı hakkındaki iddialarla ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Nepotizm yani akraba kayırmacılığı, yıllardır dikkati çekmeye çalıştığımız virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türüdür! Merkez Bankası Başkanının çerçevesindeki aile müdahalesi iddiaları ile ilgili temel iki soru şudur: Yurtdışında görev yaparken akla bile getirilemeyen aile irtibatları, Türkiye söz konusu olduğunda nasıl sıradan bir olay gibi algılanmaktadır? Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir” açıklamasını yaptı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yolsuzluk sürüsünün yukarıdan aşağıya doğru yayıldığını vurgulayan Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Nepotizm yani akraba kayırmacılığı, yıllardır dikkati çekmeye çalıştığımız virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türüdür! Merkez Bankası Başkanının çerçevesindeki aile müdahalesi iddiaları ile ilgili temel iki soru şudur: Yurtdışında görev yaparken akla bile getirilemeyen aile irtibatları, Türkiye söz konusu olduğunda nasıl sıradan bir olay gibi algılanmaktadır? Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir? Çünkü bu yolsuzluk virüsü, yukardan aşağıya yayılır. Tepede bir aile düzeni kurulduğunda bütün kurumların yöneticileri bunu doğal hak görür ve bu bir iklim oluşturur. Kapsamlı bir siyasi ahlak yasası çıkarılmadan ve istisnasız bir şekilde herkese uygulanmadan bu hastalığın önüne geçilemez.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com