Damat Bayraktar’dan Saldıray Berk için başsağlığı mesajı

Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, vefat eden emekli Orgeneral Saldıray Berk için başsağlığı mesajı yayımladı. 

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaşamını yitiren emekli Orgeneral Saldıray Berk için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yargılandığı Ergenekon davasında, katılmadığı duruşma günü adliye üzerinden iki adet F-16 uçağını uçurmasıyla uzun süre konuşulan Berk’in ardından paylaştığı mesajda Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA’larımıza kullanıma sunulduğu dönemde sahip çıkan, deneme sürecinde terör bölgesinde birlikte testler yaptığımız, ömrünü vatanımızın bekası için vakfeden mert komutanımız Orgeneral Saldıray Berk’in vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Allah rahmet eylesin. Kıymetli ailesinin, TSK’nın ve Milletimizin başı sağ olsun.”

TARTIŞMALI YAŞ TOPLANTISINDA EMEKLİ EDİLMİŞTİ

Bugün vefat eden Saldıray Berk, kuvvet komutanlarının istifa ettiği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşayan 2011 yılındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında emekli edilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Uzun süredir hasta olan Berk, yarın öğle namazından sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

BERK VE BAYRAKTAR AİLESİ ESKİ DOSTLAR

Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar, Ergenekon davası sürecinde dönemin 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, dönemin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, dönemin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun gibi isimleri cezaevinde ziyaret etmişti.

Saldıray Berk de Özdemir Bayraktar’ın vefatında büyük üzüntü duyduğunu ifade etmiş, “Büyük bir değeri kaybettik, Allah rahmet eylesin” diye konuşmuştu. Basına konuşmama kararı olduğunu söyleyen Saldıray Berk, başka bir şey söylemeyeceğini belirtmişti.

‘EN SON ÇARE SALDIRAY BERK PAŞAYA ÇIKTIM’

Öte yandan daha önce Saldıray Berk ile askeri sahada bir fotoğrafı paylaşan Selçuk Bayraktar, o fotoğrafın hikayesini gazeteci Sevda Güneş’e şöyle anlatmıştı:

“Teknolojide sıçrama yapmamız şarttı. Ama bürokrasiye ne gönderirsek, ya proje bir yıl bekliyor, ya da bütçe yok diye geri çevriliyordu. Bu arada çalışmamız belli ülkelerde kopya kopya ortaya çıkıyordu. Moralimiz bozuktu, bir çok alanı denedik olmadı. En son çare Saldıray Berk Paşaya çıktım, “Bürokrasiden habersiz yapalım” dedim. 4 ay… Devletten finansman ve destek almadan, Diyarbakır Askeri Havaalanı hangarında, kişisel imkanlarla çalıştık. Devletten tek kuruş almadık, gizli tuttuk. Daha sonra paşanın himayesinde Gabar, Kato ve Cudi dağlarında testler yaptık, görüntüler aldık. Hatta belgesel çektik dersek yeridir. Bu görüntüler hala mevcut. O gün Paşa bize inandı, bizde başardık. Testler tamamlanınca bürokrasiye haber verdik. O sırada Hintliler geldi bana… Milyon dolar değil, milyar dolar… Sadece teknoloji paylaşımına bir milyar dolara yakın para teklif ettiler. Vermedik, tüm hakları devlete teslim edeceğimi söyledim ve bugünlere geldik.”.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com