Çürüme: Beğenmediği fotoğraf için hakim eşini aradı, biri çocuk iki fotoğrafçıya adli kontrol kararı çıktı

Yargıda çürümüşlük vakasının en yeni örneği Mersin'de yaşandı. Çekilen fotoğraflarını beğenmeyen M.E.A. adlı kişi, hakim eşi aracılığıyla konuya yargıya taşıdı. Yargı biri çocuk iki fotoğrafçı hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verdi.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Mersin Tarsus ilçesinde biyometrik fotoğraf çektirmek isteyen M.E.A., 18 yaşından küçük R.T.’nin, “Aksesuarla kabul edilmiyor” uyarısına tepki gösterdi.

Bunun üzerine R.T., başka işi olduğunu belirterek, fotoğrafı abisinin çekmesini istedi. M.E.A., ağabey N.T.’nin çektiği fotoğrafı beğenmedi. N.T.’nin iddiasına göre kaba bir üslup kullanması üzerine, “Başka bir dükkanda çekilin, sizden para da istemiyoruz” yanıtı alan M.E.A., dükkanı ve kardeş iki fotoğrafçıyı cep telefonu ile kayda almaya başladı. M.E.A. ile 18 yaşından küçük olan kardeşi R.T. arasında tartışma yaşandı. M.E.A., bu sırada telefonunun elinden alındığını söyledi. Olay yerine gelen N.T. ise telefonu geri verdi. İddiaya göre bu sırada M.E.A., eşinin hakim olduğunu, dükkana polis yığacağını söyledi.

KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDULAR

T24’den Cengiz Anıl Bölükbaş’ın aktardığı habere göre, tartışmanın ardından M.E.A.’nın hâkim olan eşi, yanına polisleri alarak olayın yaşandığı dükkânın önüne gitti. Polisler şikâyet üzerine, dükkânın sahibinin kardeşi olan R.T.’yi, çocuk yaşta olmasına rağmen Benli Şehit Muhittin Kılıç Polis Merkezi’ne götürdü. Diş randevusuna giden N.T. ise önce polis merkezine ardından doğrudan savcılığa götürüldü. İki taraf da karşılıklı olarak şikayetçi oldu.

DARP RAPORU ALMAK İSTEDİ

Ardından M.E.A., darp raporu almak için hastaneye gitti. Raporda darp izi bulunmadığı, sadece sağ el bilekte hassasiyet olduğu tespiti yapıldı.

Dükkânın sahibi N.T., götürüldüğü savcılıkta verdiği ifadesinde, kardeşinin nüfus dairesine ya da başka bir kuruma verilecek fotoğraflarda küpe ve kolye gibi takıların bulunması durumunda kabul etmedikleri uyarısında bulunduğunu, “yeni kural mı koydunuz?” yanıtı aldığını, M.E.A.’nın nüfus dairesinde tanıdıkları olduğunu söyleyerek telefonla görüşme yaptığını sonra da “problem yok siz çekin” dediğini anlattı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BURAYA POLİS YIĞACAĞIM’

Abisinin yanında çalışan 18 yaşından küçük olan R.T., verdiği ifadesinde, abisine paralel anlatımlarda bulundu ve M.E.A.’nın tartışma sırasında, “Siz görürsünüz, buraya polis yığacağım” dediğini öne sürdü.

‘AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ BİLE DUYMADI’

M.E.A., ifadesinde, “Orada benim biyometrik fotoğrafım çekildi. Ben fotoğrafımı gördükten sonra fotoğraftaki duruşumu beğenmediğimi yukarıya doğru baktığımı beyan edip bayan şahsa ‘tekrar çeker misiniz’ diye sorunca bayan şahıs orada bulunan dövmeli gözlüklü olan erkek şahsa dönüp ‘tekrar çekilmek istiyor’ dedi. Erkek şahıs bana dönüp ‘niye tekrar çekilmek istiyor, neyini beğenmemiş’ dedi. Ben de şahsa yukarıya doğru baktığımı fotoğraftaki duruşumu beğenmediğimi söyledim. Erkek şahıs eliyle kapıyı doğru göstererek sert bir şekilde ‘lütfen başka yere gider misiniz’ dedi. Şahıs bana açıklama yapma gereği bile duymadı” dedi.

M.E.A., Olayın ardından yapılan bu davranışları doğru bulmadığını ve gerekli yerlere bildirim yapmak amacıyla telefonumu çıkararak iş yeri tabelasının fotoğrafını çektiğini dile getirdi.

Tarsus 1. Sulh Ceza Hakimliği, darp raporu olmaması ve görgü tanıklarının ifadesine rağmen, N.T. ve kardeşi R.T. hakkında “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçundan yurt dışına çıkış yasağı verilmesine karar verdi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com