Cumhuriyet savcısından Engin Polat’ın tahliyesine destek: Yargı, sosyal medyanın şamar oğlanı değil

Ankara Cumhuriyet Savcısı Aykut Aydın, Engin Polat'ın tahliyesine sosyal medyadan yükselen tepkilere "Yargı, sosyal medyanın şamar oğlanı değildir. Bizim işimiz adalet. Ne zulüm, ne merhamet .Yalnızca adalet!" şeklinde cevap verdi.

  • ü
  • 07 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhuriyet Savcısı Aykut Aydın, Dilan ve Engin Polat çiftinin 40 yıla yakın hapis cezasıyla yargılandıkları davada tutuksuz sanığın kalmaması üzerine dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

Savcı Aydın, yargı kararlarının sosyal medya baskısına maruz kalmaması gerektiğine işaret ederek, “Tutuklama şartları olmadığı halde, sırf kamuoyu baskısı sebebiyle tutuklama kararı verince yargıyı alkışlayanlar, hukuk gereği tahliye edince yargıyı linç etmeye kalkışıyor” dedi.

Sosyal medya fenomeni Dilan ve eşi Engin Polat’ın kara para aklama, bahis oyunlarında dolandırıcılık gibi 3 ayrı suçtan toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazı reddedildi.

Tahliyelerin ardından kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Savcısı Aykut Aydın ise tahliye haberlerine yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Yargı, sosyal medyanın şamar oğlanı değildir. Tutuklama şartları olmadığı halde, sırf kamuoyu baskısı sebebiyle tutuklama kararı verince yargıyı alkışlayanlar, hukuk gereği tahliye edince yargıyı linç etmeye kalkışıyor. Bizim işimiz adalet. Ne zulüm, ne merhamet. Yalnızca adalet!”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ERDOĞAN’I PROTESTO EDEN İÇİN TUTUKLAMA TALEP ETMİŞTİ

Savcı Aykut Aydın, 2015 yılında Uşak’ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna “bozkurt” işareti yapan bir vatandaşın tutuklanmasını talep etmesiyle gündeme gelmişti. Aynı dönemde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle Aydın, Uşak’a atanmış, eşi Hakim Emel Mehtap Aydın da Uşak’a tayin edilmişti. Ancak, Mehtap Aydına geçici yetki verilerek Antalya’da kalması sağlanmış ve ardından hiç gitmediği Uşak’tan tekrar Antalya’ya atanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com