Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Destici’nden vergi tepkisi: Hiç vermeyenlerden alın

BBP lideri Mustafa Destici, var olan vergi ve harçların artırılmasının sorunu çözmeyeceğini belirterek, çok az vergi veren veya hiç vermeyenlerden kazançlarına uygun vergi alınmasının yolunun bulunmasını istedi.

  • ü
  • 20 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

BBP lideri Mustafa Destici, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilmesi planlanan yeni vergilere karşı çıktı. Desteci, “Çözüm ya da çare, var olan vergileri, harçları vb. artırmak değildir” dedi.

Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çözümün var olan vergi ve harçları artırmak olmadığını belirterek, “Yapılması gereken kazancı olup da, vergisi alınmayan kalemleri tespit edip onları vergilendirmek. Yine geliri yüksek olmasına rağmen düşük gösterenleri hatta hiç vergi ödemeyenleri tespit edip vergi kaçırmalarına müsaade etmemek ve tahsil etmek” ifadesini kullandı.

Destici’nin paylaşımı şöyle: “Dolaylı vergileri şişirerek vergi yükünün büyük kısmını geliri düşük olanların sırtına yüklemek hiç olmamalıdır.

Yapılması gereken kazancı olup da, vergisi alınmayan kalemleri tespit edip onları vergilendirmek. Yine geliri yüksek olmasına rağmen düşük gösterenleri hatta hiç vergi ödemeyenleri tespit edip vergi kaçırmalarına müsaade etmemek ve tahsil etmek.

Daha da önemlisi ve adil olanı “ Yüksek kazançtan yüksek vergi, az kazanandan az vergi, kazancı ancak ailesinin rızkına-geçimine yetenden de hiç vergi almamak” şeklinde olmalıdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com