Cumartesi Anneleri’nden AKP’li Özlem Zengin’e: Bir anne olarak evladı yok edilse ne hissederdi?

Cumartesi Anneleri, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’e seslendi: "O da bir annedir, acaba böyle bir evladı yok edilse o ne hissederdi? Ne yapardı?”

  • ü
  • 01 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Cumartesi Anneleri’nin 1000. hafta buluşmasında kaldırılan polis bariyerleri yeniden konuldu. Bu haftaki buluşmaya sadece 10 kişinin katılmasına izin verilirken kayıp anneleri ve yakınları AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’e seslendi: “O da bir annedir, acaba böyle bir evladı yok edilse o ne hissederdi? Ne yapardı?”

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 1001. hafta buluşması bugün Galatasaray Meydanı’nda yapıldı. Geçen haftaki 1000. hafta eyleminde kaldırılan polis barikatları, bu hafta yine yerlerine konuldu. Basın açıklamasına sadece 10 kişinin katılmasına izin verildi.

‘UNUTMAYACAĞIZ’

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, haftanın açıklamasını okuyan Maside Ocak, Plaza de Mayo’nun kurucu annelerinden Nora Morales de Cortiñas’ın hayatını kaybettiğini hatırlattı, “Onu unutmayacağız” dedi.

‘BİR EVLADIN YOK EDİLSE NE HİSSEDERDİN?’

Açıklamada konuşan Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’e seslendi:

“Siz, 1000.hafta için izin verdiniz. Klimalı odalarda rahat koltuklarda bu kararı vermek, söylemek çok kolay. O da bir annedir, acaba böyle bir evladı yok edilse o ne hissederdi? Ne yapardı?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com