Çiftçiler, Bursa-İzmir karayolunu kapattı: ‘Hükümet istifa’ sloganları atılıyor

Bursa'da domatesleri ellerinde kalan üreticiler, traktörleriyle Bursa-İzmir karayolunu trafiğe kapattı. Emeklerinin karşılığını isteyen ve jandarma ile çevik kuvvetin müdahale ettiği çiftçiler, 'hükümet istifa' sloganları atıyor.

  • ü
  • 08 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Bursa Karacabey Ovası’ndaki domateslerini satamayan üreticiler, Bursa-İzmir karayolunda eylem başlatarak “hükümet istifa” sloganları attı. Emeklerinin karşılığını isteyen üreticileri, jandarma ve çevik kuvvet engellemeye çalıştı. Üreticiler ve kolluk kuvvetleri arasında gerginlik yaşandı.

ANKA’nın haberine göre; müdahaleye rağmen eylemlerini sürdüren domates üreticileri “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” sloganları attı.

‘MALİYETİ 3 LİRA, SATIŞI 2 LİRA 30 KURUŞ’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önceki gün Karacabey’de yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en çok salçalık domates üreten bölgesinde, tarlada 3 liraya mal olmuş bir ürün maalesef şu anda serbest piyasada 2 lira 30 kuruşa kadar düşmüş. Çiftçi gerçekten çok büyük bir zarar ve umutsuzluk içerisinde. Onlarca TIR ürün maalesef meralara döküldü, hayvan yemine gitti. Aynen karpuzda olduğu gibi. Şimdi domatese el atma, Karacabey çiftçisine el atma, omuz verme zamanıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com