CHP’nin verdiği TRT önergesine AKP ve MHP’den ret

CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda "TRT'nin tarafsızlık ilkesini yok sayan politikasının ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması" hakkında verdiği grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

  • ü
  • 28 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

CHP lideri Özel, TRT'nin muhalefete yer vermemesini sert sözlerle eleştirmişti.

CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nda “TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan politikasının ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması” hakkında verdiği grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önerinin gerekçesini açıklayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Artık milletin TRT’si değil AK Parti’nin çiftliği olmuş, açıkça suç işliyor. Yetkisi olan RTÜK’ü, YSK’yı ve mahkemeleri göreve çağırıyoruz. TRT’yi de son kez uyarıyoruz bu seçimde adil ve tarafsız yayıncılık yapmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP, TBMM Genel Kurulu’nda “TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan politikasının ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin, diğer önergelerin önüne alınarak görüşülmesi için grup önerisi verdi.

Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TRT’nin taraflı yayın yapamayacağına işaret ederek, “Tek yönlü taraf tutan yayın yapamaz. Peki bu TRT neye dönmüş? Tayyip Erdoğan’ın radyo ve televizyonuna dönmüş, AK Parti’nin borazanına dönmüş”dedi.

Çakırözer, TRT’nin 85 milyonun vergileriyle finanse edildiğine işaret ederek, ” Artık milletin TRT’si değil AK Parti’nin çiftliği olmuş, açıkça suç işliyor. Yetkisi olan RTÜK’ü, YSK’yı ve mahkemeleri göreve çağırıyoruz. TRT’yi de son kez uyarıyoruz bu seçimde adil ve tarafsız yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Önerge üzerine Saadet-Gelecek Partisi Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Doğan Demir, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu da görüşlerini açıkladı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com