CHP’li Burcu Köksal’dan ayrımcılıkta yeni hamle: ‘Mahkeme nikah ücretine 25 kat zammı çok bulmuş, 24 yapıyoruz’

CHP'li Afyonkarahisar Belediye Meclisi, mahkemenin mülteciler için nikâh ücretinin 25 kat artırılmasını iptal etmesinin ardından yeni karar aldı. Meclis nikah ücretini bu kez 24 kat artırdı.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Bolu Belediyesi’nin mültecilere yönelik ayrımcılık adımlarının ardından Afyonkarahisar Belediyesi de benzer bir uygulamaya, mahkeme kararına rağmen imza attı.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, mültecilere yönelik nikâh ücretinin artırılmasıyla ilgili önemli bir karar alındı.

Daha önce mülteciler için nikâh ücreti 25 kat artırılmış ancak bu karar mahkemeden dönmüştü. Mahkeme, bu artışı orantısız bulmuş ve kararı iptal etmişti. Bu gelişmelerin ardından Belediye Meclisi, ilgili kararı yeniden değerlendirdi.

BU DEFA 24 KAT ARTTI

Gazete Duvar’daki habere göre; Belediye Meclisi önceki kararını iptal ederek, nikâh ücretini 24 kat artırma kararı aldı. Yeni karar, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi, AKP grubu ret oyu verdi.

Başkan Burcu Köksal “Önceki kararımızdaki oranı mahkeme çok bulmuş biz de bu kararı iptal ederek 24 kat artırıyoruz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com