CHP’den ‘Zorluoğlu’ yorumu: Diyarbakır’a kayyım atamasının ön hazırlığı mı?

Eski AKP Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır'a vali olarak atanmasıyla ilgili yorum yapan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Umarım olası bir 'kayyum atamasının' ön hazırlığı değildir" dedi.

  • ü
  • 10 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Murat Zorluoğlu’nun Diyarbakır Valisi olarak atanması sonrası uyarılarda bulundu. Tanrıkulu, “Umarım olası bir “kayyum atamasının” ön hazırlığı değildir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de düzenlenecek olan NATO zirvesine katılmadan önce Valiler Kararnamesini imzaladı.

HEM BELEDİYE BAŞKANIYDI HEM DE VAN KAYYUMU

Erdoğan’ın kararıyla Diyarbakır Valiliğine, halihazırda Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Murat Zorluoğlu atandı.

Daha önce Van Valisi ve kayyumu olan Zorluoğlu, 2019-2024 yılları arasında da AKP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü.

TANRIKULU’NDAN UYARI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda AKP’ye uyarılarda bulundu. “Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle yürütmesi gereken görevinde kendisine Diyarbakır Valisi olarak başarılar diliyorum” sözleriyle temennide bulunan Tanrıkulu devamında şunları söyledi: “Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu’nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir ‘kayyum atamasının’ ön hazırlığı değildir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com