CHP’den Van’da irade gaspına ilk tepki: Tüm gücümüz ile karşı duracağız

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van'da seçimi kazanan Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı'nın 'talimatıyla' geri alınmasına tepki gösterdi. "Van Büyükşehir Balediye Başkanlığını gasp etmeye çalışıyorlar" diyen Tanrıkulu, "Tüm gücümüz ile karşı duracağız" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı’nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasına CHP’den ilk tepki Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

AKP’nin rekor oyla kaybettiği Van Büyükşehir Belediyesi’ni almak istediğini kaydeden Tanrıkulu, “Yine AkPartinin halk iradesine tahammülsüzlüğü, Belediye Başkanlığını kazanamamış adayına verme girişimi…” dedi.

‘YARGI VE YSK HUKUKSUZLUĞA ALET OLMAMALI’

Aynı örnekleri 2019 seçimlerinde Diyarbakır Bağlar ve diğer üç ilçede gördüklerini kaydeden Tanrıkulu, “Bu kez Van Büyükşehir Balediye Başkanlığını gasp etmeye çalışıyorlar. Yargı ve YSK bu hukuksuzluğa alet ve aracı olmamalıdır” dedi.

“Pamuk ipliğine toplumsal bakışımızı dinamitleyecek bu girişim kabul edilemez” diyen Tanrıkulu, “Tüm gücümüz ile karşı duracağız” mesajı verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com