CHP’den Ekrem İmamoğlu için olağanüstü toplantı kararı

Ekrem İmamoğlu'na verlen hapis cezasının onanacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Bu gelişme üzerine CHP MYK'nın olağanüstü toplanma kararı aldığı belirtiliyor.

  • ü
  • 23 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın onanacağı ve Yargıtay’a gönderileceği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Yaşanan gelişmeler sonrası gazeteci İsmail Küçükkaya Halk TV’deki programında, CHP’nin olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu.

Yarın 13.30’da başlayacak toplantıyı Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek, Gökhan Günaydın düzenleyecek.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.

Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyorken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezasının onanacağı ve Yargıtay’a gönderileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com