CHP, adalet arayan aileleri buluşturdu

CHP lideri Özgür Özel, partisinin genel merkezinde adalet arayan aileler ile bir araya geldi. Buluşmada, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok ile Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, bir araya geldi.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 101. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP Genel Merkezi’nde, 10 Ekim Katliamı, Çorlu tren kazası, Madımak Katliamı, Roboski katliamı, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda adalet arayan aileyle öğle yemeğinde bir araya geldi. 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok ile Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da buluşmada yer aldı. Yıllar önce bir televizyon programında “Bu ülke Berkin Elvan ile Abdullah Tayyip Olçok’a birlikte yas tutmadan bir olamaz” dediğini hatırlatan Özel, “Annenin de gözyaşının rengi yoktur. Annenin Kürt olması, Türk olması, annenin Alevi olması, Sünni olması, doğudan, batıdan olması, kültürünün başka olması hiçbir şeyi değiştirmez” diye konuştu.

‘ANNELERİN GÖZYAŞININ RENGİ OLMAZ’

Özel, yıllar önce bir televizyon programında yaptığı “Bu ülkede bir gün birileri Berkin Elvan ile Abdullah Tayyip Olçok’a aynı anda yas tutmazsa, bu ülke birlik içinde olmayacak” konuşmasını hatırlatarak, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin ancak farklı acıların ortak bir şekilde hissedilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Özel, televizyon programındaki konuşmasının ardından Nihal Olçok’un da Berkin Elvan’ın annesinin durumunu düşündüğünü söyledi. Özel, bu olayın ardından Olçok ile iletişim kurduklarını ve aralarındaki bağın devam ettiğini belirtti. Özel, bu birlikteliğin, yas tutmanın ve acıların renginin olmadığını vurgulayarak, “Annelerin gözyaşının rengi olmaz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni fark etmeksizin, bir annenin gözünde yaş varsa, o yaş hepimizin içine akar,” dedi.

Ayrıca, bu tür anların başkalarının da kalbindeki perdeyi kaldırabileceğini ve acıları daha derin bir anlayışla paylaşmayı sağlayabileceğini söyleyen Özel, annelerin kimliklerinden bağımsız olarak, evlatlarının acısının tüm toplumu etkilediğini belirtti.

Özel şöyle devam etti:

“Bir annenin gözünde yaş varsa, o yaş hepimizin içine akan bir yaştır. Annenin kimliğinden, evladın kimliğinden, suçun ve suçlunun kimliğinden, failin kimliğinden bağımsız, o akan yaş annenin gözünün yaşı, hepimizin yüreğini dağlayan birer damla olarak içimize akmaktadır.”

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com