ÇGD: ‘Mafya-Halkbank’ haberlerine sansürü kabul etmiyoruz

Mafyanın Halkbank'tan 550 milyon TL kredi aldığını ortaya koyan habere getirilen erişim engeline ilişkin açıklama yapan ÇGD, basına müdahaleyi hiçbir koşulda kabul etmediklerini söyledi. ÇGD, RTÜK Başkanı Şahin'in aynı zamanda Halkbank Yönetim Kurulu'nda olduğunu da hatırlattı.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Birgün Gazetesi yazarı Timur Soykan, Ayhan Bora Kaplan suç örgüt soruşturması için hazırlanan MASAK Raporu’na yer verdiği yazısında, Kaplan’ın paravan şirketler aracılığıyla Halkbank’tan 550 milyon TL’den fazla kredi aldığını ortaya koymuştu. Soykan’ın haberine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBEDİR’

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu, Soykan’ın haberine getirilen erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, kararın basın özgürlüğüne darbe olduğunu ifade etti:

“Bu müdahale yürürlükteki kanunlara göre suçtur. Ancak artık basın kuruluşlarına yönelik bu tarz müdahaleler ne yazık ki normalleştirilmiş, meşrulaştırılmıştır. Basın kuruluşlarının yayınlarına müdahaleyi hiçbir koşulda kabul etmiyoruz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

RTÜK BAŞKANI, HALKBANK YÖNETİM KURULU’NDA 

ÇGD, açıklamasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e de dikkat çekti: “Görev ve yetkilerini aşarak, yayın öncesi hiçbir görsel medya kuruluşuna müdahale edemez. RTÜK’ün yayınlara ‘önceden’ müdahaleye dair bir yetkisi olmamasına karşın aynı zamanda Halkbank Yönetim Kurulu üyesi de olan RTÜK Başkanı, birçok TV kanalına ‘yapıcı ikaz’ mesajı gönderdiğini kendisi itiraf etmiştir. ‘Yapıcı ikaz’ın karşılığı basın özgürlüğünün işletildiği ülkelerde sansürdür, sopa göstermektir! RTÜK’ün görevi, bir mahkemenin ‘yayın yasağı’ kararı varsa bunu yayıncılara iletmektir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com