‘Cezaevlerinde çıplak aramaya hayır’ paylaşımı yapan şair Yılmaz Odabaşı’na ‘örgüt propagandası’ soruşturması

Şair Yılmaz Odabaşı, DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun cezaevilerindeki çıplak aramaya karşı açtığı hashtagı paylaşıp ve yorum yazdığı için 'terör örgütü propagandası' yapmaktan ifade verdi.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ünsü şair Yılmaz Odabaşı, DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından açılan “Cezaevinde çıplak aramaya hayır’ hashtagını paylaşıp yorum yazdığı için “FETÖ Silahlı Terör Örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla ifade verdiğini duyurdu.

Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,” Bugün Terörle mücadele şubede Sn.Ö. Faruk Gergerlioğlu’nun “Cezaevlerinde çıplak aramaya hayır” hashtagını  paylaşıp bu konuda yorum yazdığım için “FETÖ Silahlı Terör Örgütü propagandası” yapmaktan ifade verdim.

78 kuşağından 40 yılın solcusuyum. Cezaevinde kadınlara “çıplak arama yapılması utanç verici bir insan hakları ihlalidir” dediğim için şimdi de”FETÖ silahlı terör örgütü üyesi” olmaktan yargılancağım; bunun hukuki ve mantıksal bir dayanağı var mı? Yok! komedinin böylesi!:)” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Odabaşı’nın avukatı Gamze Pamuk,  Yılmaz Odabaşı’nın çıplak aramalara tepki gösterdiği için terör propagandası ile suçlanmasını eleştirerek, “Çıplak arama en ağır insan hakları ihlalidir. Bu ülkenin aydınları, yazarları, vicdanlı yurttaşları çıplak aramaya itiraz ediyorlar diye ‘FETÖ propagandası yapıyorsun’ demek de hukuk sistemimizin nasıl çürüdüğünü gösterir.” ifadesini kullandı.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com