Ceza hukukçusu Özgenç: Öcalan’ın TBMM’ye daveti için genel af gerekiyor

Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, Öcalan'ın TBMM'ye daveti için genel affın gerekli olduğunu, söz konusu af kararının 15 Temmuz hükümlülerini de kapsayacağını belirtti.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan için “Tecrit kaldırılsa gelsin DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun” çıkışı tartışma yarattı. Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, Öcalan’ın TBMM’ye daveti için genel affın gerekli olduğunu, ve söz konusu af kararının 15 Temmuz hükümlülerini de kapsayacağını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıda bahsettiği “umut hakkı” birçok tartışmaları beraberinde getirdi.

BAHÇELİ’DEN “UMUT HAKKI” ÖNERİSİ

Bahçeli konuşmasında “Tecrit kaldırılsa gelsin DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun da örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın. Bunu sineye çekmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bahçeli bu çağrısıyla hem Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya davet etmiş hem de Öcalan için “ev hapsi” çağrısı yapmış oldu.

CEZA HUKUKÇUSU ÖZGENÇ TARTIŞMALARA KATILDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç ise tartışmalara dahil oldu.

Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Öcalan’ın koşullu salıverilmesinin TBMM’ye girişinin önünü açamayacağını belirtti.

“MECLİS DAVETİ İÇİN AF GEREKİYOR”

Özgenç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Abdullah Öcalan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “davet” (!) edilmesi, GENEL AF ilanını gerektirir. Koşullu salıverilme, TBMM’ye girişin yolunu açmaz.

“AF 15 TEMMUZ HÜKÜMLÜLERİNİ DE KAPSAR”

Genel af ilanı veya koşullu salıverilme yolunun açılması, sadece Abdullah Öcalan’ı değil, 15 Temmuz darbe teşebbüsü suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan bütün hükümlüleri kapsar.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com