Çeşme’deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti

Çeşme'deki orman yangının üç kişi hayatını kaybetti. Yangın çıkardığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

  • ü
  • 15 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’in Çeşme ilçesinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Alevlerin yaklaşması üzerine bazı evler tahliye edildi. Yangında iki grubun alevlerin arasında kaldığı belirtilirken 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan 3 ilde daha orman yangınlarına müdahaleler sürüyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Müdahaleler sonrası yangın kontrol altına alındı.Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı.

3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Yangın kontrol altına alındıktan sonra 3 kişi için kayıp ihbarı verildi.

NTV’nin edindiği bilgilere göre, yangın başladıktan hemen sonra iki aile alevlerin yaklaştığını gördükten sonra iki gruba ayrılıp yangından kaçmaya çalıştıkları öğrenildi. Bir grup ekipler tarafından alevlerin içerisinden kurtarılırken, 2 erkek ve bir kadın olmak üzere 3 kişinin cansız bedeni bulundu.

Arazide bulunan cesetlerle ilgili savcılık incelemesi yapıldığı bildirildi. Cesetlerin bölgede evleri bulunan Mesut Coşkun (68) ve aynı aileden Hilmi Coşkun (38) ile komşuları Mine Elmas’a (35) ait olduğu belirlendi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını çıkardıkları suçlamasıyla 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

“Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarmamız tarafından gözaltına alındı.” açıklamasını yapan Vali Elban, şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaptığını, kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığının belirlendiğini ifade etti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com