Cem Küçük ‘EYT maliyetli’ dedi, halka çağrı yaptı: Hükümete yardımcı olun

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, EYT'nin bu yıl için ekonomiye maliyetinin 500 milyar TL olduğunu belirterek, "“EYT’yi çıkarmasalardı' denebilir. Artık çıktığı için üzerine konuşmanın mantığı yok...Hepimizin ekonomiyi rasyonel adımlarla düzlüğe çıkarmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine destek olmamız lazım."dedi.

  • ü
  • 27 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye gazeteci yazarı Cem Küçük, iktidarın seçim öncesi çıkardığı EYT’nin 2024 yılı için maliyetinin 500 milyar TL olduğunu yazdı. Küçük, depremin maliyetinin ise 880 milyar TL olduğunu ifade etti.

Enflasyonun haziran ayından itibaren düşmeye başlayacağını ifade eden Küçük, 2021 Ağustosu’ndan bu yana hayat pahalılığının sürdüğünü belirtti. Ekonomi yönetimin durumu düzeltmek için var gücüyle çalıştığını iddia eden Küçük, Merkez Bankası’nın rezervinin 145 milyar dolar yükseldiğin ifade etti. Ekonomistlere göre Merkez Bankası’nın net döviz durum eksi 50 milyar dolarda bulunuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Küçük, EYT ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çokça eleştirilen EYT bütçeye ciddi yük getirdi. Sadece 2024 yılında 2,3 milyon kişi emekli olacak. Bunun bütçeye emekli maaşı olarak 360 milyar TL, prim olarak 140 milyar TL, yani toplam 500 milyar yükü var.

6 Şubat depremlerinin 2024 bütçesindeki yeri 880 milyar TL. Gerçekten kolay değil. “EYT’yi çıkarmasalardı” denebilir. Artık çıktığı için üzerine konuşmanın mantığı yok…

Öte yandan asgari ücret yüzde 50 arttı. Bu da işverenlere ciddi yük getirdi. Şu an şirketler ayakta kalmaya çalışıyor. Zaten bazıları küçülmeye gitti. Kredi faizleri arttı. Yıllık faiz yüzde 53’lere dayandı. Dayanmak kolay değil.

Hepimizin ekonomiyi rasyonel adımlarla düzlüğe çıkarmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine destek olmamız lazım. Binbir güçlükle bazı şeyler yerine oturtulmaya çalışılıyor. Yabancı sermaye gelsin diye çabalanıyor. Bütçe fazla açık vermesin diye ince hesaplar yapılıyor.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com