Cem Küçük, Erdoğan’ın MHP’yle ‘arasını bozmayacağı’ 2 konuyu yazdı: ‘İki liderin hemfikir olduğu konular…’

Son günlerde "siyasette yumuşama" tartışmaları sürerken yandaş yazar Cem Küçük, "Erdoğan’ın geri adım atmayacağı 2 konu var, bu MHP ile arasını bozar" diye yazdı.

  • ü
  • 08 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Osman Kavala, Demirtaş ve Gezi Davası” konularında geri adım atarak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ile ters düşmeyeceğini savundu. Küçük, “siyasette yumuşama” ikliminde 28 Şubat tutukluları konusunda adım atabileceğini de ekledi.

Erdoğan ve Bahçeli’nin aynı düşündüğünü savunan Cem Küçük, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala, Gezi Davası ve Demirtaş gibi konularda asla geri adım atacağını düşünmüyorum. AK Parti-MHP birlikteliği bozulmaz. Ne Bahçeli bunu ister ne Erdoğan. Her iki liderin hemfikir olduğu konular Kavala, Gezi ve Demirtaş gibi konulardır. Sayın Bahçeli ne düşünüyorsa Sayın Erdoğan da onu düşünüyordur. Yani bir farklılık yok” diye yazdı.

MHP’NİN 50 VEKİLİNİ HATIRLATTI: İHTİYAÇ DUYACAKTIR

Türkiye gazetesinde “Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz” başlığıyla yayımladığı yazısında Küçük, “Osman Kavala ve Gezi konusunda ben Erdoğan’ın geri adım atacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey MHP ile aranın bozulması demektir. Böyle bir şey mümkün görünmüyor. Sayın Erdoğan’ın geri adım attığı konular var, doğru. Ama o konular daha ziyade dış politika ile ilgili. Anayasayı değiştirmek isteyen AK Parti herhâlde MHP’nin 50 vekilinin oyuna ihtiyaç duyacaktır” ifadelerini kullandı.

Küçük, ana muhalefet partisiyle iktidar partisi arasındaki yakın temasa ilişkin olarak da, “Biliyoruz ki AK Parti-CHP arasında anayasa konusunda bir anlaşma zor olacaktır. Ama bu, görüşmeyecekleri anlamına gelmiyor. Önemli olan konuşmak, küs kalmamak” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com