Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı: Aile gelmedi, kefen çıkmadı, kemikler dağılmış…

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Karabulut ailesinin avukatı önemli ayrıntılar açıkladı.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün büyük güvenlik önlemleri içinde açıldı. Açılan mezarla ilgili dikkat çeken ayrıntıyı, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıkladı.

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölmediğine ilişkin iddialar üzerine Karabulut’un ailesi Garipoğlu’nun mezarının açılmasını talep etmişti.

Kararı kabul eden savcılık, Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verdi ve mezar bugün açıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Fethi kabir işlemlerinin ardından açıklamalarda bulunan, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açılan mezar hakkında bilgiler verdi.

AVUKAT: KEFEN VE BEZ YOKTU, KEMİKLER DAĞINIK ŞEKİLDE DURUYORDU

Epözdemir şöyle konuştu:

Suyun mezarlığın içerisini doldurmadığı ve su nedeniyle cesedin fosilleşme işleminin başlamadığını çok net bir şekilde gördük.

İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk, kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da geçti kefen ve bezin olmadığı. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu.

‘KAYBOLMUŞ YA DA AŞINMIŞ OLABİLİR Mİ, BANA RASYONEL GELMİYOR’

Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma itimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karsşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok.

‘DNA ÖRNEKLERİ İNCELEMESİ İSTEDİK’

Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı. Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com