Canlı yayın açıp izletmiş: Eskişehir’deki saldırgan Nazi sempatizanı çıktı

Eskişehir'de cami bahçesinde bulunan kişilere bıçakla saldırıp 5 kişiyi yaralayan Arda K.'nın başında Nazi miğferi, üzerinde gamalı haç bulunan bir hücum yeleği ve göğsünde de Nazilerin “Kara Güneş” amblemi olduğu ortaya çıktı. Çok sayıda ırkçı ve saldırgan mesajı ortaya çıkan genç, saldırı sırasında canlı yayın da açmış.

  • ü
  • 13 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Eskişehir’de başında Nazi miğferi, üzerinde gamalı haç bulunan bir hücum yeleği giyen ve göğsünde Nazilerin “Kara Güneş” amblemi olan Arda. K. adlı 18 yaşında saldırgan, Tepebaşı Camisi’nden çıkan cemaate bıçakla saldırdı. 1’i ağır 5 yaralı var. Yakalanan saldırgan saldırı sırasında sosyal medyadan canlı yayın açmış.

Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi’ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda bulunan çay bahçesine kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle gelen Arda K.(18), çay bahçesinde oturan 5 kişiyi bıçakladı.

Eskişehir’de oynadığı savaş oyunlarının etkisi altına girerek bıçak ve balta ile saldırdığı 5 vatandaşı yaralayan 18 yaşındaki gencin saldırı planı ortaya çıktı.

Olayın ardından kaçmak isteyen Arda K. polis ekiplerince yakalanarak etkisiz hale getirildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 5 yaralıyı, Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Saldırganın eşyaları

EMKİŞEHİR EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

18 yaşında olduğu öğrenilen Arda K. caminin hemen yanında bulunan karakoldaki polisler tarafından yakalandı. Arda K.’nın sosyal medya hesaplarında Nazi simgeleri bulunan fotoğrafları bulunuyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“12.08.2024 tarihinde Tepebaşı-Rauf Orbay Caddesi Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesi içerisinde “Bıçakla Yaralama” olayı ile ilgili olarak kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. Yaralı şahıslar tedavileri için şehirde bulunan Hastanelere sevkleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

Arda K.’nın üzerinden iki bıçak ve bir balta çıktı. Bıçaklardan birinin üzerinde gamalı haç simgesi bulunuyor.

NAZİ SEMPATİZANI ÇIKTI

18 yaşındaki Nazi sempatizanı Arda K.’nin, Telegram kanalında saldırıdan önce 16 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı.

Manifestoda yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

“Pis yahudi medyasının yalanlarına gelmeyin. Bu tamamen bir lonewolf saldırısıdır”

“Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum”

“Beni insan nefreti, mizantropi motive etti”

“Umarım bunlar ile yeteri kadar böcek temizleyebilirim”

“Ailemle aram hiç iyi olmadı”

“Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur”

“Göçmen evlerini hedef al ve hepsini ortadan kaldır”

KÜRTLER İÇİN “ÇOCUK YAŞLI FARKETMEDEN TEMİZLENMELİ” DEMİŞ

Saldırgan ayrıca Kürtlere hakaretler ettiği bölümde “Çocuk ve yaşlı farketmeden hepsi temizlenmelidir” diyor, Yeni Zelanda’da cami basan Tarrant ve Norveç’te gençlik kampını basan Breivik için ise “aziz” diyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com