‘Çabalarım makam için değil’ diyen Suavi, adaylık teklifini reddetti

Kendisine belediye başkanı adaylığı teklifinde bulunulan sanatçı Suavi, "Tekliflere içten bir nezaketle “hayır” demiş bulunmaktayım" dedi. 

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Suavi'nin Seydişehir konserini iptal edilmesi tartışılmaya devam ediyor.

Sanatçı Suavi, kendisine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifiyle gelindiğini belirterek, “Bu çabalarımın, bunca emeklerimin ‘üstelik bu hassas süreçte’ adeta bir pozisyon-bir makam için verilmiş olduğu algısı veya, sanki bu nedenle oralarda aylarca çalıştığımın düşünülmesi ihtimalinin bile beni yeterince üzeceği içindir ki ben bu tekliflere içten bir nezaketle “hayır” demiş bulunmaktayım” dedi.

Suavi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda hangi partiden adaylık teklifi aldığıyla ilgili bilgiye yer vermedi. Suavi, depremde Hatay’da kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra kurduğu dernek aracılığıyla bölge halkına barınma ve gıda sorununu çözümünde yardımcı oluyor.

Suvai’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

“Bana, Hatay için ‘Belediye Başkanlığı’ teklifiyle gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, saydığım-sevdiğim kişilere ve kurumlara ‘öncelikle ve içtenlikle’ beni bu makama layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum.

Kişisel olarak..,
“doğrudur veya yanlıştır” diye bakmadan özgürce verdiğim kararımı kendileriyle de paylaşmış olmam nedeniyle, siz değerli kamuoyuna da açıktan aktarmak istedim.

Depremin ilk gününden itibaren bölgede verdiğim çabanın ve dayanışmanın farkında olunması beni ayrıca mutlu etmiş ve onurlandırmıştır..,
ancak:

Bu çabalarımın, bunca emeklerimin ‘üstelik bu hassas süreçte’ adeta bir pozisyon-bir makam için verilmiş olduğu algısı veya, sanki bu nedenle oralarda aylarca çalıştığımın düşünülmesi ihtimalinin bile beni yeterince üzeceği içindir ki ben bu tekliflere içten bir nezaketle “hayır” demiş bulunmaktayım.

Derdim;
kararımın tartışmaya açılması değildir.

Özellikle bölge halkına ve bana dostça ve güvenle yaklaşan öneri sahibi muhataplarıma hem teşekkür, hem de benim ağızımdan net bilgi edinilmesine yöneliktir.

Bu vesileyle,
Hatay’daki tüm bölge halkına emeklerimi yürekten armağan ederek..,
ve dayanışmanın bilinciyle bilgilerinize saygılarımla arz ederim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com