Burcu Köksal’dan ayrımcı uygulama: Mültecilerin iş yeri açmalarına izin vermeyeceğim

Seçim öncesi DEM Partisi ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım."dedi.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, göreve hızlı başladı. Belediye binasında dinleme cihazlarının olduğunu ortaya çıkaran Köksal, ikinci adım olarak iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan Suriyelilere ait işyerlerini kapattı.

Köksal, sosyal medya üzerinden ruhsatı olmadığı için kapatılan dükkanların önünde fotoğraf paylaştı. Köksal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: ^Bugün Zabıta Ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan…”

Köksal seçim öncesinde yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partiye açık olacak” ifadesini kullanmış ve parti yönetimi tarafından uyarılmıştı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com