Bülent Arınç’tan Saray danışmanı Mehmet Uçum’a: Kendini bilmez zat

Can Atalay davasındaki tutumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum'a tepki gösteren Bülent Arınç, "Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu" dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Can Atalay davasındaki tutumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’a tepki gösterdi. Sinan Ateş davası, seçimler ve AKP’nin son durumu hakkındaki görüşlerini anlattı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Arınç, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararına rağmen yargının buna uymaması sonrası ortaya çıkan durumu eleştirdi. Can Atalay konusunda en sert tepkiyi gösteren ve “yargıyı yönlendirdiği” belirtilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’u “kendini bilmez” olarak tanımlayan Arınç sert ifadeler kullandı.

‘MİLLİ YARGI LAFINI GETİREN KENDİNİ BİLMEZ KİŞİ…’

Arınç, şunları söyledi: “Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu. Yargıtay burada milli yargı, güya Anayasa Mahkemesi başka bir yargı. Anayasa varsa uygulanır. Uygulanırken sıkıntı doğuyorsa, gücünüz varsa değiştirilebilir.

O milli yargı lafını getiren, kendini bilmez kişiye şunu söylemek istiyorum ki, 30 sene avukatlık yapmış, barodan da 50 yıl plaketini almış bir arkadaşları olarak, Türkiye’de her mahkeme, AİHM hariç milli yargıyı temsil eder. Çünkü gerekçeli kararının başında, ‘Türk milleti adına’ der. Yanlışlıklar çok. Türkiye’de insanları şahsi hürriyetlerinden mahrum etmek, özellikle de Can Atalay özelinde çok yanlıştır. Bunun süratle düzeltilmesi lazım.”

‘EN BÜYÜK ŞEHİRLERİ BİRKAÇ DEFADIR KAYBEDİYORUZ’

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin aldığı yenilgiyi de yorumlayan Arınç, “Sonuç istediğimiz gibi olmadı. AK Parti bir başarı kazanmadı, bunu açıkça ifade edeyim. Ama başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti’nin önündeki insanların hiç birisi mağlubiyet kelimesini de, yenilgi kelimesini de kullanmak istemezler. En büyük şehirleri kaybediyoruz, hem de kaç defadır kaybediyoruz. Kazandığımız yerleri de oylarımız düşerek kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com