Bu kez Antalya’da: Ön tekeri patlayan uçak gövde üzerine indi

İstanbul Havalimanı'nda dün gövdesi üzerine inen uçağın ardından bu kez benzer bir durum Antalya'da meydana geldi. Corendon Havayolları'na ait Köln-Gazipaşa seferini yapan uçak, ön tekerinin patlaması sonucu Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na gövde üzeri iniş yapmak zorunda kaldı.

  • ü
  • 09 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Corendon Havayolları’na ait Köln-Gazipaşa seferini yapan uçağın, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na inişi sırasından ön tekeri patladı.

Uçak, ön dikme üzerine iniş yaptı. Olayla igili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir.”

Olay sonrası pist uçuşa kapatıldı.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DA BİR KARGO UÇAĞI GÖVDE ÜZERİ İNİŞ YAPMIŞTI

İstanbul Havalimanı’nda da dün FedEX Havayolları’na ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kalmıştı. O olayda da herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com