Bu da ‘vazgeçtim’ hukuku: Polis gazetecinin evini basıp darmadağın etti, savcı ‘ifadeye gerek yok, vazgeçtim’ dedi

Hakkari Yüksekova'daki fuhuş ve uyuşturucu çetesinin haberini yaptıktan sonra evi sabahın köründe polis tarafından basılıp darmadağın edilen gazeteci Rabia Önver'in avukatı, savcının "İfadeye gerek yok, vazgeçtim" dediğini açıkladı.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Yüksekova’da uyuşturucu ve fuhuş çetesinin haberini yapan JİNNEWS muhabiri Rabia Önver’in evine polis baskını düzenlendi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan gazetecinin avukatı ise savcının Önver’in ifadesini bile almadığını açıkladı.

Evrensel’in haberine göre Hakkari Cumhuriyeti Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 20 Eylül akşam saatlerinde evi basılan Önver’in avukatı Azad Özer kararının hukuki olmadığını belirterek “Savcıyla yaptığımız görüşmede Rabia’nın ifadesinin alınmasının gerekmediğini söyledi. GBT’de de bir sakınca yaşanmayacağını aktardı. Bu kolluk tarafından alalacele verilmiş bir karar” dedi.

Pazartesi günü dosyayı incelediğinde bir hukuksuzlukla da karşılaştığını belirten Azad Özer, kolluğun ev araması yapması için hakim kararına ihtiyaç olduğunu ama dosyada sadece savcılık kararı olduğunu vurguladı.

“ARAMA KARARI YOK, SAVCI ‘İFADE ALMAKTAN VAZGEÇTİM’ DEDİ”

Özer şöyle konuştu: “Polisler evi altına üstüne getirecek şekilde bir arama yaptılar ve bu aramada gazetecilikte kullanılan materyallere de el koydular. Dosyayı incelediğimizde ev araması yapılacağına dair sulh ceza hakimliğinin kararı da mevcut değildi.

Müvekkilimizle sürekli irtibat halindeyiz. Savcı ile görüştüğümüzde kendisinin ifade vermek için gelebileceğini aktardım ama savcı ‘Avukat bey, Rabia hanımın ifadesini almayacağım, acele bir durum değil’ dedi. ‘O zaman gözaltı talebini neden yaptınız?​’ diye sorduğumda ise savcı ‘Ev aramasıyla beraber gözaltı talebinde bulunduk ama infaz vermediler ben de vazgeçtim’ dedi. Üstelik savcı GBT taramasına dair de ‘Yakalama kararına dair bir durum yok, rutin hayatına devam etsin, GBT’de de herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacak’ dedi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com