Boğaziçi Üniversitesi’nde eski rektöre kampüs yasağı

Boğaziçi Üniversitesi’nin seçimle göreve gelen ilk rektörü Üstün Ergüder’in kampüse girişine izin verilmedi.

  • ü
  • 23 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeleri uzun bir süredir yeni rektörün atanma şeklini her gün protesto ediyor. Foto: Can Candan

Boğaziçi Üniversitesi’nin seçimle göreve gelen ilk rektörü Üstün Ergüder’in kampüse girişine izin verilmedi.

Boğaziçi Üniversite akademisyenlerine göre 1992-2000 yılları arasında üniversitenin rektörlüğünü yapan, seçimle başa gelen ilk isim olan Üstün Ergüder’in kampüse girişine kayyım yönetim izin vermedi.

30 yıldan daha uzun bir süre Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan siyaset bilimcinin ismi Güney Kampüs’teki yeşil meydana verilmişti. Boğaziçili akademisyenler, Üstün Ergüder meydanında kayyım yönetimi protesto için şu ana kadar 800’ün üzerinde nöbet tuttu.

Üniversite yönetimi uzun süredir mezunların ve emekli akademisyenlerin okula girişini keyfi bir şekilde engelliyor. Üniversiteye tepeden inme kayyım rektör atanmasının ardından birçok akademisyenin de görevine son verildi.

CHP Milletvekili Yükse Taşkın, uygulamaya tepki göstererek, “Yazıklar olsun. Üniversitemizin eski rektörü Üstün Ergüder‘i kendi üniversitesine almama utanmazlığını da gösterdiniz. Siz bu kuruma zerrece sevgi ve saygı duysanız buna cüret edemez, utanırdınız.”dedi. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com