Bodrum’a Cengiz Holding hançeri: Danıştay kararına rağmen villa ve otel inşaatına başladı

Kamuoyunda 'beşli çete' olarak bilinen iş insanlarından biri olan Mehmet Cengiz'e bir ayrıcalık daha tanındı. Cengiz Holding, Danıştay kararına rağmen Bodrum'da villa ve otel inşaatı başladı

  • ü
  • 09 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Bodrum Cennet Koyu’ndaki 678 bin metrekarelik arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, kararlar uygulanmadı. AKP iktidarı araziyi geri almadı, Cengiz Holding villa ve otel inşaatına başladı.

Sözcü’den Fırat FIstık’ın bildirdiğine göre; kamuoyunda ‘beşli çete’ olarak bilinen iş insanlarından biri olan Mehmet Cengiz’e bir ayrıcalık daha tanındı. AKP iktidarından aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, Bodrum’da yeni bir gayrimenkul projesine başladı.

678 bin metrekarelik arazide yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel yer alacak.

DANIŞTAY İKİ KEZ İPTAL ETTİ, CENGİZ DURMADI

Cengiz araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın almıştı. O tarihte 277 milyon liraya el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, söz konusu kararlar uygulamadı. Danıştay’ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Ancak kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi.

Hazine’ye iade edilmesi gerekirken üzerinden inşaatın yükseldiği arazide onlarca inşaat kamyonu ve iş makineleri faaliyet gösteriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com