Birçok kişiyi ihraç ettiren ihbarcı imam, Kur’an Kursu öğrencilerini böyle dövmüş

Silopi’de birçok imamı "örgüt üyesi" diyerek ihbar edip ihraç edilmesinde rol oynayan İsa İlhan’ın, Kuran Kursu’nda öğrencileri darp ettiği görüntüler ortaya çıktı.

  • ü
  • 12 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Tilqebîn (Başverimli) beldesinde bulunan Hz. Ömer Kuran Kursu’nda imam İsa İlhan’ın öğrencileri darp ettiğine dair görüntüleri ortaya çıktı.

10 Ekim 2023 tarihinde yaşanan olaya ait olan görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı. Valiliğin görüntüler sonrası öğrencilere şiddet uygulayan İsa İlhan’ı açığa aldığı öğrenildi. Ayrıca İlhan hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre; İsa İlhan, Silopi’de 2016-2017 yıllarında ihraç edilen ve haklarında dava açılan imamları ihbar eden isimler arasında yer alıyordu.

BİRÇOK İMAMI İHBAR ETTİ

İlhan, ihraç edilen İ.A. adlı imam hakkında şunları söylemişti: “Konuşmaları ve davranışlarıyla PKK yanlısı olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. PKK’ya muzahirlik konusunda aktif. Ölen teröristlere şehit dediğini bizzat duydum. PKK’ya yakınlığıyla bilinden belediyelerin nevruz etkinliklerine katıldığını duydum. Teröristlerin taziyelerine katıldığını duydum.”

İlhan’ın diğer ihraç edilen imamlar hakkında verilen ifadeler şöyleydi: “H.T. ile ilgili olarak: PKK’yla irtibatına dair herhangi bir bilgim yoktur, ancak ismini bilmediğim vatandaşlardan PKK yanlısı olduğunu duydum.”

A.D. ile ilgili olarak: “PKK sempatizanı din görevlilerinin üye olduğu DİVES’e üye yapmak için yanıma geldi, PKK yanlısı bir zihniyete sahip. Herkes onun PKK ile irtibatlı olduğunu ifade ediyor. PKK ile iltisaklı kişilerle oturup kalkıyor. Bizzat gören vatandaşlardan (kim olduğunu hatırlamıyor) PKK’ya yakınlığıyla bilinen belediyelerin nevruz etkinliklerine katıldığını duydum.”

S.T. ile ilgili olarak: “PKK ile irtibatlı, devlete ihanet etti. PKK’lıların cenazesine katıldı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com