Bir küçük çete daha çökertildi: 13 gözaltı

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından daha çok Anadolu'da faaliyet gösteren küçük çaplı örgütlere yönelik gerçekleşen operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Balıkesir merkezli Gökhan Kuş liderliğindeki organize suç örtünün de çökertildiğini duyurdu.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, her sabah duyurduğu ‘suç örgütleri operasyonlarına’ bir yenisini daha ekledi. Daha çok küçük suç çetelerine operasyon yapmakla eleştirilen Yerlikaya, bu kez Balıkesir merkezli bir suç çetesinin çökertildiğini ve çetenin ele başı dahil 13 üyesinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan süren operasyonlara ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Buna göre Balıkesir’de gerçekleştirilen “KAFES-34” Operasyonlarında elebaşılığını Gökhan Kuş’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda örgüt elebaşı olduğu belirtilen Gökhan Kuş ile birlikte 13 şüpheli gözaltına alındı.

Söz konusu çetenin örgüt kurmak suretiyle yağma, tahsilatçılık ve tefecilik yaparak haksız menfaat elde ettikleri; korkutma ve haraç alma amaçlı olarak ikamet kurşunlama olayını gerçekleştirdikleri; eğlence mekânlarına çöktükleri; silahlı tehdit, silahla yaralama ve kasten öldürmeye teşebbüs eylemlerini gerçekleştirdikleri açıklandı.

Operasyonlarda 6 adet ruhsatsız tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

Operasyonu duyuran Bakan Yerlikaya, eleştirilere yanıt verir gibi, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com