Binali Yıldırım’ın ziyareti için ‘Bu onuru ruhumuzda ve tüylerimizde yaşıyoruz’ diyen Metin Tokel orgeneral yapıldı

Başbakanlığı döneminde Binali Yıldırım'ı, "Zatıalinizin buraya gelişiyle büyük onur duyduk. Bu onuru ruhumuzda ve tüylerimizde şu anda yaşıyoruz" sözleriyle karşılayan Korgeneral Metin Tokel, YAŞ kararı ile Orgeneralliğe terfi etti.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olduğu Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında terfi eden general ve amiraller belli oldu.

Terfi edilenler arasında dikkat çeken isimler yer aldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda Korgeneral Metin Tokel Orgeneralliğe terfi ettirildi.

BİNALİ YILDIRIM’I ABARTILI KAŞRILAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Tokel, ülke gündemine Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde karşıladığı sırada sarf ettiği sözlerle gitmişti.

Yıldırım’ın “Zatıalinizin buraya gelişiyle başta tümen komutanı ben olmak üzere onur duyduk. Bu onuru ruhumuzda ve tüylerimizde şu anda yaşıyoruz, arkadaşlarımız da siz gelmeden sanki sizin geleceğinizi hissetmiş gibi sizin gözlerinizden öptüklerini arkadaşlarımız ifade etti. Tümen komutanı olarak onur duyduk. Allah sizden razı olsun” sözleri tartışma yaratmıştı.

BALYOZ TUTUKLUSU ERGÜN DE ORGENERAL OLDU

Bir diğer dikkat çeken isim ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda Korgenerallikten Orgeneralliğe terfi ettirilen Levent Ergün oldu. Ergün, Balyoz davasında tutuklanmış ve 13 yıl hapse mahkum edilmişti. Daha sonra bozulan davada 2015’te tuğgeneralliğe, 2018’de tümgeneralliğe terfi etti. Ergün, 2021’de de korgeneralliğe terfi ettirilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com