Bilal Erdoğan’ın ‘Ahlaksız adam’ diye hakaret ettiği Fatih Altaylı suskun kaldı

Bilal Erdoğan'ın hakaretlerine ve suçlamalarına ne yanıt vereceği merak edilen Fatih Altaylı, suskun kalmayı tercih etti: "Bilal Erdoğan iyi okullarda okudu..."

  • ü
  • 16 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Bu Fatih Altaylı denilen ahlâksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler ‘Kalk’ dediğinde kalkıyordu, ‘Yat’ dediğinde yatıyordu bu adam” ifadeleriyle gazeteci Fatih Altaylı’ya haraketler yağdırdı. Altaylı’nın yanıtını merak edenler şaşkınlığa uğradı. Altaylı, yayın yaptığı YouTube kanalı üzerinden cevap vermek yerine suskun kalmayı tercih etti.

ALTAYLI: BİLAL BEY İYİ OKULLARDA OKUDU

Hakkındaki suçlamalara ve hakaretlere sessiz kalan Altaylı, Bilal Erdoğan”ın “Ekonomist olarak söylüyorum” ifadeleriyle dillendirdiği mültecilerle ilgili sözlerini değerlendirerek, “Evet, Bilal bey bildiğim kadarı ekonomi okudu, iyi okullarda okudu” ifadelerini kullandı. Programının önemli bir bölümünü Bilal Erdoğan’ın konuşmasına ayıran Altaylı, kendisi hakkındaki hakaretlere ve suçlamalara cevap veremedi.

NE OLMUŞTU?

Bilal Erdoğan, AKP Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenen ‘İnsan Hakları Eğitim Kampı’na katıldı. Yaptığı konuşmada Fatih Altaylı’yı hedef alan Bilal Erdoğan, “AK Parti’den önce Türkiye daha huzurluydu, müreffehti, daha adildi, daha böyleydi, daha şöyleydi. 20 yıldır mahvolduk’ deniliyor. Dünya tarihinin görmediği bir ihanettir bu. Böyle bir vicdansızlık olamaz. Arkadaşlar, bu Fatih Altaylı denilen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler ‘Kalk’ dediğinde kalkıyordu, ‘Yat’ dediğinde yatıyordu bu adam. Şuan başkası ‘Yat’ dediğinde yatar, ‘Kalk’ dediğinde kalkar ama gazeteci diye gezip, videoları seyrediliyor. Bunlar 90’ları anlatsın. ‘Askerlerden ödümüz patlıyordu’ desinler. ‘Biz vesayetin kölesiydik, köpeğiydik’ desinler. Hadi desinler. Türkiye hiç olmadığı kadar özgür arkadaşlar. Türkiye hiç olmadığı kadar güçlü, kendi kararlarını veren ülke. Dünya çapında iddia sahibi ülke” dedi.

‘BİR EKONOMİST OLARAK SÖYLÜYORUM…’

Sığınmacılar konusuna değinen Bilal Erdoğan, “Bir ekonomist olarak söylüyorum. Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır. Bunu doğru yönetirsen kazanırsın. Hakkaniyet duygusunu zedelemezsin. Ayrıca suç ile ilişkilendiriyorlar. Çok büyük bir sorumsuzluk ve ahlaksızlık. Kesinlikle Türkiye’deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az. Bir mülteci suç işlemeye nasıl cesaret etsin? Hemen deport edilir, ülkesine gönderilir. Bütün dünyada böyledir. Kayıtsız insanlar suç işlememeye, polisin radarına takılmamaya çalışır çünkü takılırsa geri gönderileceğini ama ısrarla ‘Bir yerden bir şey bulalım da bir yerleri karıştıralım. Milleti birbirlerine kırdıralım, bunların gitmesini, dışarıdakilerin gelmemelerini sağlayalım’ diye çalışan ahlaksız bir güruh var. Ülkeye zarar verme pahasını biçin bunu yapıyorlar. Siyaset için yapıyorlar, yüzde 1 oylarını 2 yapmak için yapıyorlar” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com