Biber gazında talep patlaması: Stoklar tükendi, karaborsa oluştu

Kadınlara yönelik saldırılarının artmasının ardından biber gazı satışında patlama yaşandı. Bazı işletmelerin elindeki biber gazı stokları tükendi, bazılarının da hemen zam yaptığı iddia edildi.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Biber gazında talep patlaması yaşandı.

Son günlerde kadınlara yönelik şiddet olaylarının gündemde sıkça yer almasıyla, pek çok kişi bireysel güvenlik önlemleri almaya başladı. Onların başında da biber gazı yer alıyor. Biber gazında artan talep, satışlara da yansıdı. Bazı işletmelerin elinde stoklar tükendi, bazılarının da hemen zam yaptığı iddia edildi.

NTV’den Sinan Kurter’in haberine göre, artan talep nedeniyle bazı işletmelerin elinde stoklar tükendi. Özellikle internet üzerinden satış yapan bazı işletmelerin zam yaptığı da iddia edildi.

KULLANIRKEN BAZI NOKTALARA DİKKAT EDİLMELİ

Güvenlik uzmanları biber gazını faydalı bir önlem olarak görüyor ancak satın alıp kullanırken, bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Biber gazının kullanımına ilişkin Güvenlik Uzmanı Murat Aydın “Evet korur mu korur… En azından kısa bir süre için. Bu ürünü kullandıktan sonra hemen oradan uzaklaşacaksınız. Bir saldırı geldiğinde kullanabilmek için eğer sağlaksanız sağ cebinize, solaksanız, sol cebinize… Çantada ise en kısa sürede ulaşabileceğiniz bir noktada bunu bulundurmanız gerekmektedir” dedi.

Sözlerini sürdüren Aydın, Eğer rüzgarın yönü size doğruysa, siz savunma maçlı kullanırken tam aksine kendinize de zarar vermiş olabilirsiniz. Henüz karşı taraftan bir saldırı almadan bunu siz kullanırsanız. Kanuna göre işte o zaman bu artık bir suç aletidir” ifadelerini kullandı.

Yasalara göre sivil vatandaşlar en fazla elli mililitrelik biber gazı bulundurabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com