Beyin kanaması geçiren KHK’lı öğretmen hayatını kaybetti

Tansiyon hastası olan, 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen KHK'lı öğretmen, baş ağrısı ve kusma şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

  • ü
  • 22 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Çankırı’da Gülen cemaaati mensubu olduğu iddiasıyla hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Hatice Kahraman (40), geçirdiği beyin kanaması sonrasında hayatını kaybetti.

CEZASININ ONANMASINDAN KAYGILANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kapatılan kolejlerde görev yaptığı için ceza verilen Kahraman’ın, 15 Temmuz’dan sonra 1 ay gözaltında kaldığı ve bir süre hapis yattığı öğrenildi. Eşine de KHK ile kapatılan kolejlerde çalıştığı için ceza verilen Kahraman’ın “Eşimin cezası onandı, benim cezam da onanırsa çocuklar ne yapacağım” kaygısı yaşadığı belirtildi.

VEFAT HABERİNİ GERGERLİOĞLU DUYURDU

Kahraman’ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir vebal daha yüklendi zalimlerin üstüne!” diyerek tepki gösterdi.

Tansiyon hastası olan Hatice Kahraman, baş ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı, bilincinin kapandığı ve 10 gün önce yoğun bakımda kaldığı belirtildi. İki çocuk annesi Hatice Kahraman’ın cenazesi Çankırı Şeyh Osman köyünde toprağa verildi.

CEZAEVİNDE ÖLÜM

Öte yandan, Bandırma’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay ceza verilen ve cezası onandığını için 2.5 ay önce tutuklanan iş insanı Fahrettin İşgüder (73), bu sabah hayatını kaybetti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com