Beştaş’dan tepki: Halkçı belediyecilik anlayışı Burcu Köksal’ın ırkçılığına dönüştü

DEM Partili Meral Danış Beştaş, 'mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım' diyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'e tepki göstererek, "CHP’nin ‘halkçı’ belediyecilik anlayışı Afyon’da Burcu Köksal ırkçılığına dönüşmüş durumda" dedi.

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Meral Baştaş.

DEM Partisi Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın mültecilerin iş yerlerini kapatması ve ruhsat vermeyeceğini açıklamasını eleştirdi. Beştaş, Köksal’ın uygulamalarının ırkçılığa dönüştüğünü belirterek, yanlıştan bir önce dönülmesini istedi.

Beştaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’nin ‘halkçı’ belediyecilik anlayışı Afyon’da Burcu Köksal ırkçılığına dönüşmüş durumda. Kan ağlayan esnafın derdine derman olmak için, sığınmacıların mağdur edilmesi çözüm değildir! Kaldı ki kötü giden ekonominin sorumlusu da sığınmacılar değildir! Umuyoruz Afyon’da bir yanlıştan dönülür; umuyoruz benzeri girişimler yeniden ve yeniden gündeme gelmez”dedi.

Burcu Köksal, dün yapmış olduğu bir açıklamada, “Bugün Zabıta Ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan…” ifadesini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com