Berkin Elvan anıldı: ‘Katiller çocuklarını öperken bizi düşünsün’

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 10. yılında anılıyor. Abla Gamze Elvan, "On yıldır evimiz bomboş. Sesin yok, gülüşün yok, kokun yok" dedi.

  • ü
  • 11 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Bugün 11 Mart 2024… Berkin Elvan’ın yaşama gözlerini yummasının üzerinden tam 10 yıl geçti. Eğer yaşasaydı bugün 25 yaşında olacaktı.

Gezi eylemleri sırasında polis tarafından atılan gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu Elvan tam 269 gün komada yaşam mücadelesi verdi. Berkin 15 yaşında hayatını kaybettiğinde yalnızca 16 kiloydu. Ölümünün üzerinden geçen 10 yıl süresince Elvan ailesinin hukuk mücadelesi ise hâlâ sürüyor.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 10’uncu senesinde Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine Elvan’ın ailesi ve avukatlarının yanı sıra DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, eski HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan, İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve pek çok siyasi parti temsilcisi ve yurttaş da katıldı.

‘KATİLLER ÇOCUKLARINI ÖPERKEN BİZİ DÜŞÜNSÜN’

Anma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan bu 10 sene boyunca kendileriyle beraber mücadele eden herkese teşekkür ederek “Sizden aldığımız güçle buraya kadar geldik. Ülkemizde adaletin ‘a’sının kalmadığını görüyoruz. Hukukun adaletin bir kişinin dudakları arasında olduğunu ve her yere hüküm saldığını görebiliyoruz. Bugün bizim yaşadığımız adaletsizliği onların, çocuklarının yaşamasını diliyorum. Bu adalete ne kadar ihtiyaç olduğunu herkesin görmesini bekliyorum” diye konuştu.

Ardından anne Gülsüm Elvan, “Tam 10 yıl oldu. 10 senedir adalet dedik olmadı. Sadece bunu söylüyorum. Katillere sesleniyorum: Çocuklarını öperken bizi düşünsünler. Acımız, öfkemiz git gide katlanıyor. 10 yıldır oğlumsuzum, onsuzum” dedi.

YARGITAY’IN KARARI BEKLENİYOR

Elvan’ın ölümüne neden olan polis Fatih Dalgalı’nın sanık olarak yargılandığı dava 8 yıl sürdü. Dalgalı hakkında mahkeme “olası kasıtla kasten öldürmeden” 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Dalgalı’ya verilen ceza daha sonrasında istinaf mahkemesi tarafından onandı. Yargıtay cezayı onarsa Fatih Dalgalı hapse girecek.

ABLA ELVAN: KİMSE YAŞADIKLARIMIZI YAŞAMASIN DİYE MÜCADELEM

Berkin Elvan’ın abla Gamze Elvan, kardeşinin ölüm yıldönümünde sosyal medya hesabındaki paylaşımında özlemini dile getirdi.

“On yıldır evimiz bomboş. Sesin yok, gülüşün yok, kokun yok” diyen Gamze Elvan, “Bizden koparılmanı kabul etmediğim için tüm bu haykırışım. Hiç kimse yaşadıklarımızı yaşamasın diye bu mücadelem. Sen rahat uyuyana kadar durmayacağım Berkinim. Asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com