Belçika’da 5 imamın çalışma izni iptal edildi

Flaman Çalışma Bakanı Zuhal Demir, Erdoğan hükümetinden maaş aldıkları gerekçesiyle beş Türk imamın çalışma izinlerini iptal etti. Flaman Hükümeti tarafından yapılan bir incelemede imamların yabancı bir devlet, yani Türkiye Hükümeti tarafından finanse edildiğinin ortaya çıktığı açıklandı.

  • ü
  • 21 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Flaman Çalışma Bakanı Zuhal Demir, Erdoğan hükümetinden maaş aldıkları gerekçesiyle beş Türk imamın çalışma izinlerini iptal etti.

Soruşturmanın neticesinde Türkiye ile ilişkileri olduğu belirtilen ve maaşları Erdoğan hükümeti tarafından ödenen 5 farklı camideki imamların çalışma izinleri iptal edildi. Söz konusu imamların Anvers, Gent, Diest, Sint-Niklaas ve Lommel’deki camilerde vaaz verdiği bildirildi.

Bakan Zuhal Demir, çalışma izinleri iptal edilenlerin Türk hükümetinin maaşlı elemanları olduğuna dikkat çekti. Demir ayrıca, “Bu tür bir uygulamaya karşı güçlü bir şekilde harekete geçiyorum. Bu yabancı bir hükümet tarafından finanse edilmekle ilgili. Zamanımız kısıtlı ve buna karşı sert önlemler almak zorundayız. Böyle bir şeyi görmezden gelemeyiz.” dedi.

YABANCI HÜKÜMETTEN MAAŞ ALMAK YASAKLANMIŞTI

Belçika’da Mayıs ayından itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemeler, Flaman bölgesindeki göçmen işçilerin yabancı hükümetlerden maaş almasını yasaklıyor. Belçika, bu düzenleme ile dış müdahaleler yoluyla gelen tehditleri azaltmaya çalışıyor. Bakan Demir imamların Türkiye’deki hükümet tarafından maaş alması ile ilgili yaptığı açıklamada ayrıca “Diyanet ağını Ankara’da hüküm süren otoriter Erdoğan rejiminden ayıramazsınız.” açıklamasında bulundu.

4 yıldır Flaman bölgesinde çalıştığı belirtilen 5 imamın çalışma izinlerinin iptal edilmesinin ardından üç ay içerisinde Belçika’yı terk etmeleri ya da başka bir iş bulmaları gerekiyor. İmamların ayrıca karara temyiz başvurusunda bulunmak için 60 günleri var.

Türkiye hükümeti tarafından maaşları ödenen 5 imamın çalışma izinlerinin iptal edilmesi Belçika’da bir ilk olarak dikkat çekerken ilerleyen süreçte daha fazla kişinin de bu uygulamadan etkilenebileceği belirtiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com