Bekleme süresi dolmadan BİM’in yönetimine giren eski bakan Pakdemirli’ye 70 bin TL ‘huzur hakkı’

BİM’in yönetim kurulu üyeliğine bekleme süresi dolmadan yasalara aykırı şekilde atanan AKP'li eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye bu görevi için aylık net 70 bin TL huzur hakkı verilecek.

  • ü
  • 29 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’li eski Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi’nin bağımsız yönetim kurulu üyeliğine atanması tartışmalara neden olmuştu.

10 Temmuz 2018 ile 4 Mart 2022 arası dönemde bakanlık yapan Pakdemirli’nin kamu görevinden ayrıldıktan sonra aynı alanda özel sektöre geçmek için 3 yıl beklemesi gerekiyordu.

Ancak SPK, Mart 2025 tarihine kadar beklemesi gereken Pakdemirli’nin adaylığına onay vermesi ve Pakdemirli’nin BİM Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak katılması tepkileri de beraberinde getirmişti.

70 BİN TL HUZUR HAKKI

Yaşanan gelişmeler sonrası BİM’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Haziran’da yapıldı.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre toplantıda Mahmud Muhammed Topbaş, Galip Aykaç, Ömer Hulusi Topbaş, Karl-Heinz Holland, Bekir Pakdemirli ve Paul Michael Foley’den oluşan yönetim kurulu üyelerine aylık net 70 bin TL huzur hakkı ödenmesine karar verildi.

PİLOT, DENİZ KAPTANI, AMATÖR TELSİZCİ…

Temmuz 2018-Mart 2022 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapan Bekir Pakdemirli, Ağustos 2022’de Al Baraka Türk’ün yönetim kuruluna bağımsız üye olarak girdi.

Halen burada Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Pakdemirli, bakanlığı öncesindeki dönemde de Turkcell, BİM ve Al Baraka Türk gibi şirketlerde yöneticilik yaptı.

BİM’in yönetimine girdiğine dair KAP açıklamasında Pakdemirli’nin pilot, deniz kaptanı ve amatör telsizci olduğu belirtiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com