‘Bayram ikramiyesi’ haberi Saray’ı rahatsız etti: Yargı süreci başlatıldı

Bayram ikramiyesinin kaldırılacağı, elektrik ve doğalgaza üç haneli zam geleceği yönündeki kulis haberi Saray'ı rahatsız etti. İletişim Başkanlığı tarafından açıklamada, haberle ilgili suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

İletişim Başkanlığı, Gazeteci Sedat Bozkurt’un emeklilere verilen bayram ikramiyesinin kaldırılacağı, elektrik ve doğalgaza üç rakamlı zam yapılacağı kulis bilgisini yalanladı.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısadalga’de yer alan yazısında, ekonomik tablonun seçimlere 10 gün kala yüzde 5’lik faiz arttırımını bile gerektirecek kadar kötü olduğunu işaret ederek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emeklilere verilen bayram ikramiyesini kaldırmak istediği kulis bilgisini paylaşmıştı. Bozkurt, elektrik ve doğalgazda devletin desteğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında tartışma yaşandığı bilgisine yer vermişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında, elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusunda tartışma yaşandığına yönelik iddiaları yalanladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında, elektrik ve doğal gazda yapılan devlet katkısı ile emeklilerin ikramiyeleri konusunda tartışma yaşandı” iddiasının doğru olmadığı, Erdoğan ile Şimşek arasında kabine toplantısı öncesi veya sonrasında böyle bir diyaloğun yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahse konu asılsız iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaktır. Kamuoyunu seçim öncesinde manipüle etmek amacıyla ortaya atılan mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com