Basına engel: ‘Katliam yasasını oldu bittiye getiremeyeceksiniz’

AKP'nin hazırladığı ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açacak yasa teklifi, komisyonda görüşülmeye başlandı. AKP'li Kirişci, gazetecileri salondan dışarı çıkartacağını söylerken CHP'li Emir "Bu komisyonda ne konuşuluyorsa millet duyacak. Biz kendimizi siper edeceğiz" dedi.

  • ü
  • 17 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açacak AKP’nin hazırladığı 38 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere AKP’li Vahit Kirişci başkanlığında toplandı.

AKP milletvekilleri toplantıya, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralananların fotoğrafları ile katıldı.

Komisyon görüşmelerinde salonda yer olmadığı ve daha büyük bir salona geçilmesine ilişkin gelen talepler üzerine tartışma çıktı ve görüşmelere başlamadan yarım saat ara verildi. Komisyon Başkanı AKP’li Vahit Kirişci, gazetecileri salondan dışarı çıkartacağını söyledi.

CHP’Lİ EMİR: KENDİMİZİ SİPER EDECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Başkan Kirişci’nin sözlerine sert tepki gösterdi: ”Bu yasayı ne Meclis’ten ne Türk halkının gözünden kaçıramayacaklar. Bu yüzden size de büyük görev düşüyor. Burada beklemenizi rica ediyoruz. Sizi buradan dışarıya çıkartmaya kalktıklarında biz kendimizi siper edeceğiz. Bu komisyonda ne konuşuluyorsa ne söyleniyorsa kim hayvan haklarını savunmuyorsa, kim ‘sokak hayvanları öldürülsün, katledilsin’ diye mücadele ediyorsa hepsini Türk milleti görsün. Burada hepimize görev düşüyor. Hepinizden bu görevi bekliyoruz. Bu komisyon salonundan ayrılmıyoruz.”

DEM PARTİ: KATLİAM YASASINI OLDU BİTTİYE GETİREMEYECEKSİNİZ

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ise “Komisyon başkanının katliam yasasını kapalı kapılar ardında oldu bittiye getirerek geçirmesine engel olacağız. Hayvan hakları inisiyatifleri içeri alınmıyor. Basın, komisyon toplantı salonundan çıkarılıyor. AKP vekilleri, vekillerimize hakaret ederek manipülasyon yapmaya çalışıyor. İzin vermiyoruz” dedi.

SALON DEĞİŞTİRİLDİ

Komisyon Başkanı AKP’li Vahit Kirişci, çıkan tartışmadan dolayı kanun teklifi görüşmelerine yarım saat ara verdi. Aranın ardından, komisyon salonunda yeterince yer olmadığından dolayı kanun teklifi görüşmelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılmasına karar verildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

DERNEK TEMSİLCİLERİ SALONA ALINMADI

Komisyon üyeleri Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna geçti. Teklife itiraz eden hayvan hakları savunucusu derneklerin temsilcileri bu kez salona alınmadı. Bunun üzerine de tartışma ve gerginlik yaşandı. Görüşmeler komisyonda devam ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com