Baş yakan yanlışlık: Adı Resmi Gazete’nin ‘terör listesi’ne girdi, malvarlığı donduruldu

"Terör finansmanı" iddiasıyla malvarlığı dondurulan Mustafa Yılmaz'ın isim benzerliği nedeniyle listeye alındığı tespit edildi. Mahkeme, Yılmaz'ın malvarlığının dondurulması kararını kaldırdı. Resmi Gazete'de karar düzeltildi.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

“Terör finansmanı” suçlamasıyla malvarlığı dondurulan Mustafa Yılmaz’la ilgili karar kaldırıldı.

Resmi Gazete’nin 31 Ağustos tarihli sayısında, “terör örgütlerine finansman” suçlamasıyla 39 kişi ve 19 kuruluşun malvarlığının dondurulmasına dair karar yayımlanmıştı.

Kararda, “PKK iltisaklı olduğu” gerekçesiyle Mustafa Yılmaz isimli bir kişinin de malvarlığı donduruldu. Kararda nüfus bilgileri yer alan Yılmaz’ın, 2 Eylül 1982 yılında Fransa’nın Tronche kentinde doğduğu belirtildi.

Gazete Duvar’daki habere göre; malvarlığı dondurulan Mustafa Yılmaz, kararın isim benzerliği nedeniyle alındığını belirterek mahkemeye başvurdu. Söz konusu kişinin Halfeti’de 1989 yılında doğduğunu ifade eden Yılmaz, 5 Eylül tarihli dilekçesinde “Malvarlığının dondurulması kararında isim benzerliği nedeniyle hata yapıldığını, kararın yanlış veya eksik bilgilerle ve sehven uygulandığını” kaydederek, karışıklığın giderilmesini talep etti.

O MUSTAFA BAŞKA MUSTAFA

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK), 30 Eylül’de, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, PKK bağlantılı olduğu gerekçesiyle listeye alınması gereken Mustafa Yılmaz’ın, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ve 6 Kasım 1989’da dünyaya geldiği belirtildi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Başkanlıkça yapılan çalışmalar neticesinde terör suçlarıyla dolayısıyla herhangi bir soruşturma ve kovuşturma kaydının olmadığı, güvenlik ve istihbarat birimlerinden alınan bilgilere göre şahıs hakkında herhangi bir bilginin bulunmadığı, Monaco Resmi Gazetesinin 05/02/2021 tarihli ilanına göre Terörle Mücadele Amacıyla Fonların Dondurulmasına ilişkin 28/01/2021 tarihli ve 2021-98 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile malvarlığı dondurulan Mustafa YILMAZ adlı şahısın 06.11.1989 Halfeti doğumlu olduğu, 28.08.2024 tarih ve 2024/6 sayılı Malvarlığının Dondurulması Kararı ile hakkında Türkiye’de bulunan malvarlığının dondurulması kararı alınan …TCKN’li Mustafa YILMAZ’ın ise 02.09.1982 Tronche/Fransa doğumlu olduğunun anlaşıldığı, …TCKN’li Mustafa YILMAZ’ın kimlik görüntüsü ile açık kaynaklardan PKK/KCK ile iltisaklı olduğu bilgisi edinilen Mustafa YILMAZ’a ait görüntüler karşılaştırılmış ve söz konusu kişilerin farklı kişiler olduğunun bildirildiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca 28.08.2024 tarih ve 2024/6 sayılı Malvarlığının Dondurulması Kararıyla …TCKN’li Mustafa YILMAZ hakkında alınan Türkiye’de bulunan malvarlığının dondurulması kararının isim benzerliği dolayısıyla sehven alınmış olduğu ve …TCKN’li Mustafa YILMAZ hakkındaki malvarlığının dondurulması kararının kaldırılması talep edilmiştir.”

Mahkeme, 1 Ekim günü Mustafa Yılmaz’la ilgili malvarlığının dondurulması kararının kaldırılmasına, kararın gereğinin yapılması için Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesine hükmetti.

Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com