Barış Boyun ve Daltonlar operasyonu: Eşi dahil 147 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu, Berat Can Gökdemir ile Barış Boyun çetelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 166 kişiden 147'si tutuklandı. Şüpheliler hakkında 13 yıldan 349 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Çetelere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 166 kişiden 147’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında İtalya’da tutuklu olan Barış Boyun’un eşi Ece Boyun da bulunuyor. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nde dün akşam başlayan mahkeme sabaha kadar sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde 100’den fazla suça karıştığı tespit edilen 166 kişinin adreslerine operasyon düzenlenmişti.

İstanbul Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Savcılığının yürüttüğü operasyonda, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve para ele geçirilmişti.

15 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Osman Çaklı’nın Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre; karakolda ifadesi alınıp serbest bırakılanlar ve firariler dışındaki 147 şüpheli ise dün akşam saatlerinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Haklarında tutuklama talep edilen şüpheliler arasında Barış Boyun’un eşi Ece Boyun da bulunuyordu. Örgüt lideri Barış Boyun’un İtalya’dan örgüt işlerini yürütmesi için görevlendirdiği Tolga Gültepe’nin kardeşi Mert Gültepe ve Gurur Işınçelik tutuklananlar arasında yer aldı.15 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığı duruşmada 147 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Mert Gültepe’nin ise örgüt hiyerarşisinde Barış Boyun ve Tolga Gültepe’den sonra geldiği, silah ve uyuşturucu işlerini yürüttüğü tespit edilmişti. Şüpheliler hakkında 13 yıldan 349 yıla değişen sürelerde hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com