Barış Anneleri ile hasta tutuklu yakınları Bakan Tunç’la görüştü

Beş haftadır Ankara’ya gelip Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşmek isteyen Barış Anneleri ve tutuklu aileleri Bakan Tunç'la bugün görüşebildi. Görüşmeye katılan DEM Parti Milletvekili Beştaş, ilk taleplerinin hasta tutukluların ölüme terk edilmemesi olduğunu söyledi.

  • ü
  • 12 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hasta tutukluların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin sona erdirilmesi talebiyle 5 haftadır Ankara’ya gelip Adalet Bakanlığı ile görüşmek isteyen Barış Anneleri ve hasta tutuklu yakınları, bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü.

GÖRÜŞMEYE DEM PARTİ DE KATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile TBMM’deki görüşemeye hasta mahpus yakınları Safure Akın, Leyla Kuday, Gurbet Tekin ve Hülya Taş ile DEM Partili vekiller Meral Danış Beştaş, Newroz Uysal Aslan ve Ali Bozan katıldı.

‘Hasta mahpusların tahliyesi önündeki engeller ve infaz yakmalar başta olmak üzere cezaevlerindeki ihlallere ilişkin’ Bakan Tunç’a bilgi verildi. Talepleri not alan Tunç, bayramdan sonra ailelerle yeniden görüşeceğini söyledi. Görüşme sonrasında Meral Danış Beştaş şunları kaydetti:

‘BİR GÖRÜŞMEYLE BİTECEK MESELE DEĞİL’

“Anneler birebir taleplerini illetiler, yakınlarının durumunu ifade ettiler. Kendileri (Bakan) de bu durumu takip edeceğini söyledi. Ama bu sadece bir söylemle, bir görüşmeyle bitecek bir mesele değil. Şu anda Türkiye’de en önemli konu cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleridir, işkence gibi uygulamalardır. Hasta mahpusların ölüme terk edilmemesi ilk talebimizdir, acildir. Mutlaka hızla çözülmesi gereken talebimiz de hasta mahpusların yerinin cezaevi olmadığı gerçeğinin kabul edilmesidir, ailelerinin yanına gönderilmeleri önündeki ATK ve savcılık engelinin kaldırılmasıdır, infaz yakmaların sona erdirilmesidir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    Türkiye mahkûm ve tutuklu sayısında Avrupa birincisi

    32 yıllık tutuklunun tahliyesine altıncı erteleme: ‘Samimi değil, kurallara uygun spor yapmadı

    Bu haberler de ilginizi çekebilir:

       

      ‘CEZAEVİ İZLEME KURULLARI, YARGI GİBİ DAVRANIYOR’

      Çünkü cezaevleri izleme kurulları yargı gibi karar vererek bazen üç yıllık uzatmalar yapıyorlar. Bunların sona ermesini istiyoruz ailelerle birlikte. Annelerimizle birlikte Adalet Bakanıyla görüştük, bu talepleri ilettik. Bayramdan sonra tekrar aileler ve annelerle görüşmek konusunda söz verdi. Biz bu sürecin takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız.”

      Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

      ÖNERİLEN İÇERİKLER

      WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com