Bank Asya’da hesabı olan kişilere operasyon: 32 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen kişilere sabah saatlerinde operasyon yapıldığını duyurdu. 32 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, gözaltıların gerekçeleri arasında bankaya para yatırma, arkadaşıyla haberleşme ve arkadaşının evinde kalmayı da saydı.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen kişilere karşı sabah erken saatlerde operasyon yapıldığını duyurdu. Gözaltına alınan kişilere yönelik suçlama ise Bank Asya’da hesabı olmak, birbirleriyle iletişim kurumak, arkadaşının evinde kalmak.

Yerlikaya, 10 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 32 kişinin Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanlara yönelik suçlamalar ise Bank Asya’da hesap açtırmak, Bank Asya’da hesabı olmak, birbirleriyle iletişim kurmak, arkadaşının evinde kalmak.

Polisin sabah saatlerinde bir evin kapısını çaldıktan sonra yatak odasında ve mutfakta arama yaptığı anların görüntüleri editlenerek servis edildi.

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda cep telefonlarına, bilgisayarlarına, evdeki mutfak masrafı paralara dahi el konulduğu görüldü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com