Balyozla Atatürk anıtına saldıran kişiyi vatandaşlar engelledi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kimliği belirsiz bir şahıs Atatürk Anıtı'na saldırdı. Balyozla anıta vuran şahıs, etraftaki yurttaşlar tarafından engellendi.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kimliği belirsiz bir kişi  “Tek yol islam” sloganı atarak Atatürk heykeline balyozla zarar vermeye çalıştı. Çevredeki vatandaşlar süpürge, sopa, çöp kovası gibi ellerine geçirdikleri eşyalarla heykele saldıran kişiye müdahale edip yere indirdi. Şahıs daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin olayın ardından şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızın nişanesi ve Ayvalık’ımızın simgesi olan Atatürk Anıtı’na zarar vermek amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir.

Atatürk Anıtı, Ayvalık halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir ve hiçbir Ayvalıklı bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacağını bugün orada tüm hain ve meczuplara göstermiştir.

Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com