Bakırhan’dan Bahçeli’ye: Efkarını bizim üzerimizden dağıtmak yerine Ferdi Tayfur dinlesin

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli'ye yanıt vererek "Efkarını küfürlerle bizim üzerimizden dağıtma yerine Ferdi Tayfur dinlesin" dedi.

  • ü
  • 24 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Tuncer Bakırhan (Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’nin kapatılmasına yönelik sözlerine yanıt verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin kapatılması ve maaşlarının şehit ailelerine verilmesi gerektiğini söylemişti.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu ve Namık Durukan’a konuşan Bakırhan, Bahçeli’nin sözlerine yanıt vererek “Sürekli kendisini sahip gören, üstenci, hakaret ve küfürlerle başta partimiz olmak üzere muhalefeti sindirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bizi sanırım bu toprakların parçası olarak görmüyor. Biz buradayız, bin yıllardır buralardayız, buralarda olmaya devam edeceğiz. MHP muhalefetin, mevcut iktidar politikalarına eleştirilerini sindiremiyor” dedi.

Bakırhan, “MHP’nin yaklaşımına dikkat ederseniz bugüne kadar Türkiye’deki herhangi bir meselenin çözümüne dönük olumlu tek bir programı, planı yok. Sürekli eleştireni tehdit eden, eleştiriler karşısında kendisini konumlayan ve aslında siyasete ait olmayan bir dili kullanmaya çalışıyor. Türkiye’de bugüne kadar siyaset dili böylesine dibe düşmemişti” diye konuştu.

‘KAPISINA KİLİT VURULACAK PARTİ MHP’

Bakırhan şöyle devam etti:

“Biz Türkiye halklarına olan saygımızdan dolayı böyle bir dili kullanmayı düşünmüyoruz. Hakaret eden bu faşist zihniyet, anlayış karşısında söyleyeceğimiz tek bir şey var. Biz bunu tanıyoruz, bu dil bizim mücadelemizi engelleyemeyecek. Çetelerle, mafyalarla günün her dakikası, her saati poz veren, fotoğraf veren; onlar için yasal düzenlemeler çıkaran ve bunu aleni, açık bir şekilde yapan bir siyasi partinin bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine, halklarına verebileceği bir şey yoktur.

Asıl bağımsız, tarafsız bir yargı olsaydı kapısına kilit vurulacak partinin hangisi olduğunu bence çok iyi görürdük. Sinan Ateş cinayeti… Güpegündüz çakarlı araçlarla bir insan katlediliyor. Her şey açık, aleni bir şekilde ortada. Böylesine pervasızca bir akılla karşı karşıyayız. Biz bu toprakların gerçek bileşenlerinden birisiyiz.”

Bakırhan’ın söyleşisinin bir kısmı şöyle:

– Bu dilin yarattığı bir tehlike yok mu? Daha önce eşzamanlı biçimde parti binalarına saldırı yapıldığını, İzmir’de cinayet işlendiğini gördük. Böyle tehditler geliyor mu?

Bölgede işlenen her olay aslında, biraz kazınırsa, arkasındaki bence aktörler çok bellidir. Bu toprakları zehirliyor. MHP’nin dili halkları uzun vadede karşı karşıya getirecek bir zemin yaratıyor. Kavgadan, gürültüden, parmak sallamadan, kapatmaktan başka bir şey bilmiyor. Kirli işlerde büyük, ortaklıkta küçük, insanlık adına herhangi bir katkısı olmayan bir dille bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. Bu zehirli dil halkları karşı karşıya getirmek istiyor ama zaten tam da biz onun için varız. Bizim varlığımız içeride çıkabilecek olumsuzları engelleyecek bir duruştur.

‘FERDİ TAYFUR DİNLESİN’

Toplum bence yeterince hem AKP’yi hem MHP’yi anladı. Bu kadar agresif olmasının bir sebebi bir taraftan bizim yaptığımız doğru muhalefet… Bir taraftan da aslında toplum belli ki halklar arasında bir kavga çatışma istemiyor. Israrla toplumu tahrik etmeye çalışıyor. Baktı ki siyaseti de tutmuyor onun için durmadan dilini yükseltiyor.

Bence Bahçeli biraz efkârlı. İktidarını kaybetmesinden kaynaklı, bizim Türkiye sathındaki bütün zemin ve alanlara son süreçte özellikle yoğun bir şekilde girip onların sorun alanlarında buluşmamız, sahiplenmemizden kaynaklı çok efkârlı ama efkarını küfürlerle bizim üzerimizden dağıtma yerine Ferdi Tayfur dinlesin bence. Ona daha iyi gelir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com