Bakırhan, AKP’ye yüklendi: Bunların eli havada, başı seccadede ama aklı haramda

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,, yolsuzluk ve kayyım politikaları üzerinden AKP'yi eleştirerek, "Bunların eli havada, başı seccadede ama aklı haramda. Hırsızlıklarını saymaya başlasak buradan İstanbul’a yol olur"dedi.

  • ü
  • 10 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partisi Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, iktidarı eleştirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bitlis’in Hizan ilçesindeki halk buluşmasına katıldı. AKP’yi yolsuzluk ve kayyım politikaları üzerinden eleştiren Bakırhan “Bunların eli havada, başı seccadede ama aklı haramda. Hırsızlıklarını saymaya başlasak buradan İstanbul’a yol olur.” diye konuştu.

50 bin kişilik Hizdan’da sadece dört uzman doktorun olduğuna buna karşı çok sayıda asker ve korucunun bulunduğuna işaret eden Bakırhan ötle konuştu:

“Doktora, işsizliğe kaynak yok ama güvenlik ve koruculara kaynak var. Türkiye’nin tanka, topa, silaha ihtiyacı yok. Niye yok? Kürtler bu ülkede kendi dillerini, kültürlerini yaşatmak istiyorlar. Eşit yurttaş olmak istiyorlar. Kürtler bu topraklarda anadilini konuşmak istiyor. Bu Kürde tankla, topla cevap vermek neye neden oldu? Ülkenin ekonomisini batırdı. Topa tüfeğe verdikleri parayı emekliye, askeri ücretliye verselerdi, daha zengin bir ülke olacaktı.”

‘ANADİL TABELASINI SÖKEN SİZİN KARDEŞİNİZ DEĞİLDİR’

“Kürdün yaşadığı her yerde arama noktaları var, askerler var. Ama doktor yok, sağlık yok, anadilde eğitim yok. Sonra da diyorlar, ‘kardeşiz.’ Böyle kardeşlik mi olur?” diye soran Bakırhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biraz önce Tatik Beldesi’nden geldik, burada eskiden Kürtçe tabela vardı ama kaldırılıyor. Anadil tabelasını kaldıran bir insan, insan değildir. Anadil tabelasını söken bir yönetici, sizin kardeşiniz değildir. Anadilini yok sayan kesinlikle atalarının, dedelerinin geçmişine ihanet ediyor. Dolayısıyla biz kardeş ve eşit olalım istiyoruz ama onlar bunu istemiyor. Biz bu ikiyüzlü siyaset karşısında ne yapacağız?”

‘BUNLARIN AKLI HARAMDA’

Hangi partiden olursa olsun halkın seçtiği adaylara kayyım atanmaması gerektiğini vurgulayan Bakırhan, “Bunların eli havada, başı seccadede ama aklı haramda. Erdoğan çıkmış İstanbul’da ‘Uluslararası Barış Konferansı’ yapıyor ama Hizan’da operasyon, baskın, gözaltılar yapıyor. Bürokrasi AKP’ye çalışıyor. Önce Hizan’la barış ki, sonra dünya alem sana itibar etsin. Kendi ülkende 80 yaşındaki insanları tutuklayıp, katledeceksin sonrada İstanbul’da çıkıp ‘barış konferansı’ diyeceksin. Hadi oradan hadi! Ne Hizanlılar ne de Kürtler senin ikiyüzlü politikalarına inanmayacak” tepkisinde bulundu.

‘HIRSIZLIKLARINI SAYSAK BURADAN İSTANBUL’A YOL OLUR’

Emeklilere 10 bin TL ile geçinip geçinmediğini soran Bakırhan, 3 maaş alanları hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Bir oyunuz var, sizin için mücadele edenlere verin. Diğer siyasi partiler sizin, gençlerinizin geleceği için on yıllarca süre cezaevinde kalacaksa, gidin onlara verin. Bizim belediyelerde yolsuzluk, hırsızlık yok. Halka hizmet var. 25 yıldır belediyecilik yapıyoruz ama hiç duydunuz mu, ‘Hırsızlık yapan Kürt belediye başkanı var’ diye? Kayyımlara, AKP’lilere bakın, hırsızlıklarını saymaya başlasak buradan İstanbul’a yol olur”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com