Bakanlar, Ankara Emniyeti’ndeki işkenceyi görmedi… Tunç: Polisler suçsuz, Yerlikaya: Şikayet bile olmadı

Ankara Emniyeti'nde işkence gördüğünü söyleyen kişinin iddialarını TBMM gündemine taşıyan DEM Partili Gergerlioğlu'na Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan gelen yanıtlar hem birbiriyle çelişti hem de işkenceyi akladı. Özellikle Yerlikaya'nın 'işkence' iddiası için 'Türkiye'nin itibarsızlaştırıldığı' cevabı dikkat çekti.

  • ü
  • 21 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye’de işkence vakalarına yönelik adli ve idari soruşturmaların akamete uğraması ve yargı eliyle üstü örtülen vakalara bir yenisi daha eklendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceye uğradığı söyleyen ve doğrudan işkenceci polisin adını veren bir kişinin iddiaları DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından TBMM gündemine taşınmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan gelen yanıtlar, Türkiye’de işkencenin nasıl görmezden gelindiğini ortaya koydu. Bir bakan “gerekli soruşturmanın” yapıldığını ileri sürerken, diğeri ise işkenceye uğrayanların “şikayetçi olmadığını” savundu.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun yazısında aktardığına göre; DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işkence gördüğünü söyleyen ve diğer başvurulardan farklı olarak işkence yapan polisin ismini de veren bir kişinin iddialarını TBMM’ye taşıdı.

TUNÇ: POLİSLER SUÇSUZ

Tahincioğlu, “Gergerlioğlu’nun soru önergesine iki ayrı bakanlıktan verilen yanıtlar aslında anlayışı ortaya koymak için yeterli” diyerek, şöyle devam etti: “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önergeye verdiği yanıtta, savcılıkların görevlerini anımsattıktan sonra, Gergerlioğlu’nun sözünü ettiği kişinin başvurusunun takipsizlik kararıyla sonuçlandığını, ilgili polislerin suçsuz bulunduğunu bildirdi.”

YERLİKAYA: TÜRKİYE’Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Gökçer Tahincioğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtı ise dramatikti.

Yerlikaya, FETÖ soruşturmalarını sulandırmak, örgütle mücadelede görev yapan emniyet görevlilerini kurumları aşağılamak ve ifşa etmek, Türkiye’yi uluslararası platformlarda itibarsızlaştırmak amacıyla dezenformasyon çalışmaları ve karalama kampanyaları yürütüldüğünün bilindiğini belirtti.

Sözü edilen şahısların gözaltında darp edilmediğine yönelik doktor raporları olduğunu vurguladıktan sonra bu şahısların bir şikayetinin de bulunmadığını vurguladı.

Adalet Bakanı, iddiaların soruşturulup takipsizlik verildiğini söylüyor, İçişleri Bakanı şikâyet bile olmadığını…

Üstelik daha baştan şikâyette bulunanları da emniyeti aşağılamak, Türkiye’yi itibarsızlaştırmakla suçluyor.

Tam da bu nedenle, uzun, çok uzun yıllardır bütün bu yaşananların önüne geçilemiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com