‘Bakan yardımcısı açıklamasıyla davanın hukuki değil siyasi olduğunu ortaya koydu’

Eski CHP milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı Yardımcısı Bülent Turan'ın Kobanê davasında çıkan kararla ilgili 'hak ettikleri cezayı aldılar' ifadesinin davanın hukuki değil siyasi olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Kart, CHP'nin AKP yönetimiyle müzakere edeceği bir konunun olmadığını belirtti.

  • ü
  • 16 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart.

Eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kobanê davasında çıkan karar sonrasında CHP’nin AKP yönetimiyle demokrasi, barış, Yargı, Anayasa, müzakere vb. konularda…….” herhangi bir mutabakat sağlanmasının mümkün olmadığını gösterdiğini belirtti.

Kart, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Yardımcısı Bülent Turan’ın Kobanê davasıyla ilgili kararın açıklamasından sonra yaptığı “hak ettikleri cezayı aldılar’ mealindeki açıklamanın davanın hukuki değil siyasi olduğunu gösterdiğini söyledi. Kart, bu kararın toplumsal barışı sabote ettiğini belirtti.

Kart, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarıyla” ilgili kararın; tutarsız, maddi ve yasal dayanaktan yoksun olması yanında; aynı anlarda İçişleri Bakan Yardımcısının “hak ettikleri cezayı aldılar” mealindeki söylemi; diğer ihlal ve bulgular bir tarafa, bu yargılamanın “hukuki” olmayıp, “siyasi” bir yargılama olduğunu, “nüfuz suistimali ve intikam” duygularıyla yargılama yapıldığını, “kanunsuz emir ve talimatlar” üzerinden yargılama yapıldığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu karar; toplumsal barışımızı ve demokrasimizi “sabote” eden bir karar niteliğindedir. AKP yönetiminin eseridir.

Bu karar, aynı zamanda CHP Yönetiminin; artık, AKP ile “demokrasi, barış, Yargı, Anayasa, müzakere vb. konularda…….” herhangi bir mutabakat sağlanmasının mümkün olmadığını göstermesi ve “ayaklarının yere basması” gerektiğini göstermesi bakımından da, önemli ve belirleyicidir.

Bir kez daha ifade ediyoruz;

Türkiye; 22 yıllık AKP yönetimiyle “hukuk ve demokrasi ” içinde hesaplaşmalıdır. “Husumet ve intikama” yol açmadan, salt hukuk ve demokrasinin ölçüleri içinde bu hesaplaşma yapılmalıdır. Aksi takdirde “normalleşemez.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com